Smoking Flavours
Smoking Flavours Rookmot Beuk 1500 ML
Geweldige allrounder met lichte, pittige maar neutrale rooksmaak. Toepasbaar bij alle soorten vlees, kleurt vis mooi roodachtig tot bruin. Rookmot gebruik je bij het koud roken van je product, gebruik hiervoor een cold smoke generator. Een extra dimensie aan vlees, vis, groenten, kaas, noten, eieren.. het kan allemaal! Verpakt in een mooie craft zak met 1500ml mot.
€7,90
Smoking Flavours Cold Smoke Generator
Time to smoke it cold! Koud roken geeft niet alleen een fantastische smaak, maar zorgt ook voor een langere houdbaarheid indien uitgevoerd in combinatie met droogzouten. Denk niet alleen aan vis roken, maar ook aan boter, zout, noten, worst, kaas en zelfs vlees. Vul de cold smoke generator af met rookmot en steek deze aan door een waxinelichtje in de houder te zetten. Wanneer het rookmot begint te smeulen haal je het waxinelichtje weg en zet je de cold smoke generator in je BBQ op een indirecte wijze. Een vol bakje rookt ongeveer 8 tot 10 uur. De kolen (of andere brandstof) in je BBQ blijven uit tijdens het koud roken. Zorg voor voldoende zuurstof aan- en afvoer om bittere smaak te voorkomen. Tip: experimenteer met verschillende houtsoorten voor mooie smaakcombinaties!
€34,90