Jack's Creek
Jack's Creek Rib Eye - AUS
BIG FAT JACKS CREEK GRAIN FED RIB EYE Jacks Creek, het blijft echt een van onze favoriete ‘merken’.400 gram Graan gevoerd Black Angus uit Australië met een schitterende marmering.Gewoon lekker basic een half uurtje in een bakje met bier honing en rozemarijn leggen, wat zout er op en grillen.Persoonlijk houd ik bij zo’n dikke malse rib eye van ‘ as rare as you dare’. Zeg maar zoals je een tonijnsteak grilt.Hier zal iedereen een mening over hebben, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. De honing carameliseerd mooi op de grill en geeft net een zeker sweetness aan de korst.Uiteraard even netjes laten rusten en nog even wat grove peper knoflook mik er overheen malen en klaar. Jack’s Creek Rib Eye Steak Jack’s Creek (winnaar van de World Steak Challenge 2015) is echt de top op het gebied van Australisch rundvlees. De van oorsprong Ierse familie Warmoll heeft een farm in het Australische Willow Tree genaamd Big Jack’s Creek. Een gebied met betrouwbare regenval en een klimaat vergelijkbaar met het mediteraanse. Hier houden zou Black Angus en Wagyu runderen.De Black Angus runderen worden uiteindelijk 150 tot 170 dagen graan gevoerd wat resulteert in een mooie vet adering, de smaakmaker van een een mooi stuk BBQ vlees. Wat een super mals stuk vlees, echt de top onder de Black Angus Rib Eyes. Jack's Creek rundvlees is afkomstig van het 100% Black Angus rund. Dat geniet al lang een geweldige reputatie. Dit rund wordt tussen de 150 - 170 dagen graan gevoerd. Dat zorgt ervoor dat de ribeye zeer smaakvol is en extra mals. Het zit hem vooral in de marmering van het vlees. Jack's Creek rundvlees is daardoor ook zeer gezond. Het is goed voor de cholesterol en verlaagt de kans op kanker.
€14,95
Jack's Creek Jack's Creek - Inside skirt
Jack's Creek - Inside skirt Inside Skirt is een geweldig stuk vlees. Het is werkvlees met een wat stuggere structuur daar staat tegenover dat er heel veel smaak in zit. Om het vlees malser te maken hebben we een aantal opties. Ten eerste zorgen dat je goed dwars op de draad snijdt. Dat maakt het vlees zelf niet malser, maar zorgt wel voor fijnere structuur tijdens het eten. Ten tweede kunnen we er even op losgaan met de vleeshamer, maar ook dat gaan we niet doen. Wij kiezen voor marineren in wijn waarbij de structuur wat afgebroken-, en het vlees malser wordt. Een trouwe volger zal onderstaande marinade herkennen: Eerst mengen we 360 ml rode wijn met 60 ml olijfolie, 3 fijn gehakte knoflook tenen. 5 ml honing (1TSP) en 15 ml (1TBSP) of meer verse zwarte peper. Wij mixten zwarte peper en chill peper. Dit mengsel roeren we goed door. We zijn helemaal blij met ons Solis vacuüm apparaat, dus maken we een zak op maat van 70 cm en doen hier het vlees en de marinade in. we laten de zak omlaaggingen, klemmen de punt van het vlees tussen duim en wijsvinger bovenin de zak zodat deze ‘uithangt’ en gebruiken de puls vacuüm om de zak vacuüm te zuigen. Even dicht sealen en dan leggen we het vlees vlak in de koelkast. minimaal 6 uur, maar liever een nacht of langer. We hadden het al over dwars op de draad snijden. Je ziet in de inside shirt duidelijk structuur lijnen. Hier willen we straks haaks op snijden. Maar dunne plakken van 60 cm lang is wat onzinnig, dus snijden we de Inside skirt in 3 delen . Dit is op het rooster praktischer en ook handiger straks om dwars op de draad te snijden. We deppen de 3 stukken droog en leggen ze direct heat op het gietijzeren rooster. Een paar minuten high and fast aan beide zijden. Als het vet begint te smelten en je legt de steaks wat ‘wilder’ terug na het draaien wil er nog wel wat vuur voorbij komen wat hem mooi flame grilled maakt, maar niet bitter afgefakkeld. Na een paar minuten leggen we het vlees iets hoger om rustig door te garen naar 49 graden kerntemperatuur. Als we dat bereikt hebben halen we de skirt steak er af en laten hem even rusten. Voor de vitamientjes hebben we wat sjalotjes en kastanje champignons doorgesneden, besprenkeld met olijfolie en zout en gegrild. Deze hebben we daarna gemengd met wat rucola, croutons en fijn geraspte kaas.
€26,45