Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)

All

3 producten


  • Wild - Veluwse eendenfilet Wild - Veluwse eendenfilet

    Wild Wild - Veluwse eendenfilet

    2 reviews

    Nog 52 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Eendenborst uit de skillet met sinaasappel, rode kool en krieltjes Dit lekkere recept vonden we op https://www.biggreenegg.eu/nl/inspiratie/recepten, we hebben het een beetje aangepast niet persé omdat dat het lekkerder is, maar omdat het voor ons zo even beter uit kwam, Eendenborst en sinaasappel is altijd een mooie combi maar met deze rode kool toch bijzonder. Eerst snijden we 1 rode kool en 5 banaansjalotten fijn en raspen we de schil van 2 sinaasappels. De sinaasappels snijden we door, persen we uit en een extra sinaasappel snijden we in 6 stukken. De sjalotjes fruiten we een minuutje in de Dutch Oven, dan voegen we de rode kool, sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, de stukken sinaasappel en 2 tl gemalen kaneel toe. Dit roeren we even goed om. We doen er 400ml rode wijn bij, roeren nog een keer goed om en laten dit 2 uur zachtjes pruttelen. Elk half uur roeren we even goed om. Als de kool bijna klaar is maken we wat maizena aan met wat water, mengen tot een papje en roeren dit dor de rode kool. Doe dit beetje bij beetje tot de kool de gewenste dikte heeft. We laten de rode kool nog 2 minuten pruttelen en brengen hem op smaak met zout en peper. De rode kool zetten we weg en stoken de Big Green Egg verder op met de petromax skillet er in (of je plancha griddle als je die hebt). Van de eendenborst snijden we het vet kruislings in en we kruiden de eend met zout en peper. Als de skillet heet is legen we de eendenborstjes er in met de vleeskant omlaag. deze grillen we een paar minuten. Dan draaien we ze om met de vetkant omlaag, steken de thermometers er in en leggen wat plakken sinaasappel (de 4e dus) op de eend. We sluiten de deksel en laten de eend lekker in zijn eigen vet garen. In het recept geven ze aan bij een kerntemperatuur van 52 graden de eend uit de pan halen. Dus dat hebben we braaf gedaan, maar persoonlijk vind ik dat hij daarna iets te ver door gaarde, ook al bleef hij heerlijk sappig. Volgende keer zou ik 50 graden aanhouden en even laten rusten, maar dat is misschien een kwestie van smaak. Als de eend uit de pan is bakken we de sinaasappelschijven nog heel even in het eendenvet. We serveren de eend met de rode kool en in de schil gekookte krieltjes die we met wat gesnipperde bieslook bestrooien. Weer een mooi gerechtje wat niet misstaat in de decembermaand.

    Nog 52 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €16,54

  • Wild - Kalkoen - Turkey Wild - Kalkoen - Turkey

    Wild Wild - Kalkoen - Turkey

    1 review

    Leverbaar: Laat een mail achter of bel voor beschikbaarheid

    Kerst komt eraan, tijd om te bedenken wat er bij het diner op tafel komt te staan. Onze Franse kalkoen is nog steeds de populairste keuze. Deze feestelijke kalkoen is nu zowel rauw en naturel als reeds gevuld en gegaard te bestellen om het je nog makkelijker te maken tijdens de toch al drukke December dagen. Gewicht rauw en naturel; ca. 4.000 gram Gewicht gevuld en gegaard; ca. 3.000 gram Gebraden Kerstkalkoen van Jamie Oliver   INGREDIENTEN * 1 bol knoflook* 2 stengels bleekselderij* 8 sjalotten* 1 takje verse salie + enkele extra* 12 plakjes pancetta* 50 gr boter* 1 flinke handvol broodkruim* 1 handvol gedroogde abrikozen* 300 gr varkens gehakt* 1 snuf gemalen nootmuskaat* 1 ei* zout peper* 12 kleine takjes verserozemarijn + enkele extra* 1 kalkoen 4-4.5 kg* 2 wortelen* 1 grote sinaasappel* olijfolie voor het bedruipen* bloem voor de jus* kippen of groentenbouillon voor de jus   Voorbereiding Maak de vulling: Snijd 2 tenen knoflook, de selderij en 4 sjalotten in dunne plakjes. Scheur de salie in grove stukken en snijd de helft van de pancetta grof.Smelt de boter in een koekenpan en voeg de gesneden knoflook, salie en pancetta toe en , na 30 sev, de sjalotten en selderij. Laat zachtjes bakken tot alles zacht en goudbruin is. Haal van het vuur en voeg de broodkruim toe. Hak, terwijl het mengsel afkoelt de abrikozen grof en meng ze erdoor.Voeg als de vulling is afgekoeld het gehakt, de nootmuskaat, het ei en flink zout en peper toe en meng alles goed. Snijd de rest van de pancetta door de helft en 1 teen knoflook in dunne plakjes. Leg 1 takje rozemarijn en 1 plakje knoflook op een uiteinde van 1 plakje pancetta , en rol dit strak herhaal dit met de rest tot je 12 rolletjes hebt Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 graden Pluk de achtergebleven veertjes en haren weg van je kalkoen en veeg hem van binnen en buiten goed schoon met een stuk keuken papier. Steek de dijen en poten van de kalkoen aan elke kant op 6 plaatsen in. Duw een rolletje in elk gat totdat het nog net uitsteekt.Snijd de rest van de knoflook en sjalotten grof en de wortelen in plakken.Leg je kalkoen op een plank met de nek naar je toe. zoek de rand van de huid dat de kalkoenenborst bedekt en trek deze voorzichtig naar achteren. Duw je vingers en dan je hand onder de huid zodat deze loskomt van het vlees. Als je het voorzichtig doet moet je alle huid kunnen losmaken, terwijl de zijkanten vast blijven zitten zonder dat er gaten in komen. Duw met een lepel je vulling vanaf de nek tussen de huid en de borst en stop de losse huidflap aan de onderkant in. Zo voorkom je dat tijdens het bakken de vulling eruit lekt. Weeg de gevulde kalkoen. Verwarm de sinaasappel 30 sec in de magnetron en stop mhem in de buikholte. Leg de kalkoen in een grote braadslede, bestrooi hem goed met zout en peper en wrijf hem goed in met olijfolie. Omring de kalkoen met de wortelen, sjalotten, knoflook en extra kruiden, Dek dit af met aluminiumfolie en braad dit 18 min per 450 gr of totdat de sappen helder zijn als je in een dij prikt. Verwijder de folie de laatste 45 min om de kalkoen te laten bruinen. Haal de kalkoen uit de oven en laat hem 20 min rusten op een plank. Leg de geroosterde groenten op een bord, schraap het vet van de bodem van de braadslede los,voeg een beetje bloem en bouillon toe en breng alles op hoog vuur aan de kook. Giet de jus als hij dikker wordt in een pan. Serveer de kalkoen met de groenten en de jus. Serveertips Tips:*Bedruip de kalkoen tijdens het braden regelmatig met olijfolie zodat de huid mooi knapperig wordt*Duw de vulling tussen de huid en het vlees voor een gelijkmatige garing* Voeg eventueel wat citroenrasp toe aan je vulling voor een frissere smaak Bron : Jamie Oliver tip culinair 2005  

    Leverbaar: Laat een mail achter of bel voor beschikbaarheid

    €46,80

  • Wild - Wild bouillon Wild - Wild bouillon

    Wild Wild - Wild bouillon

    Nog 10 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Ambachtelijke getrokken bouillon van wild vlees en kruiden. Heerlijk als voorgerecht en ideaal als basis voor stoofschotels met wild vlees zoals hert, zwijn, haas of konijn.  Inhoud ca. 900 ml. Ingrediënten: water,zout,aroma's,soja,kruiden,specerijen,selderij,wild,gedroogde groente,ui,smaakversterkers(E621,E631),maltodextrine,glucose,gistextract,plantaardige oliën,rode wijn extract,suiker,kleurstof (E150D) Allergenen informatie: Gluten: Kan soja bevatten    Kan Melkeiwit bevatten    Kan Selderij bevatten            Kan Tarwe bevatten    Kan Glutaminaat en koriander bevatten  

    Nog 10 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €6,10

Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.