Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
402634972_774762901332210_825781296811744018_n-1

Wild Zwijn medaillons in champignon roomsaus

Het zijn kleine stukjes van 90 gram per 2 verpakt, deze wild zwijn medaillons, maar zo lekker van smaak. Zeker nadat we ze gekruid hebben met de Grate Goods Pork & Poultry rub, gegrild hebben op het gietijzer en geserveerd met een volle, zachte champignon roomsaus.

Het zijn kleine stukjes van 90 gram per 2 verpakt, deze wild zwijn medaillons, maar zo lekker van smaak.

Zeker nadat we ze gekruid hebben met de Grate Goods Pork & Poultry rub, gegrild hebben op het gietijzer en geserveerd met een volle, zachte champignon roomsaus.

Eerst kruiden we wat (5 minuten) voorgekookte krieltjes en schenken er wat olijfolie bij in de Potato Cooker, we plaatsen deze in de Minimax. Deze zijn over een half uurtje klaar, tussendoor alleen een keertje omscheppen.

The Bastard hebben we opgestookt, gietijzeren rooster onderin en RVS bovenin.

Dan zetten we de Foker brander klaar met daarop de Petromax Skillet. Hierin gaat 10 gram boter en een gesnipperd uitje. Als deze wat glazig wordt doen we er 20 gram boter bij en 250 gram kastanjechampignons in dunne plakjes gesneden. Dit bakken we lekker tot de champignons zacht en wat geslonken zijn. Dan mengen we er 2 eetlepels bloem door en vervolgens 200 ml groentebouillon. Dan het geheel goed doorroeren zodat er geen klontjes van de bloem ontstaan.

Na laten we dit rustig een beetje inkoken zodat de saus wat dikker wordt.

Ondertussen grillen we de gekruide Wild zwijn medaillons op het gietijzeren rooster direct heat en laten ze daarna even doorgaren op het hoge RVS tot een kern van 56 graden.

Deze laten we even rusten onder de IR heater die met dit weer wel lekker is boven de tafel.

We mengen 2 eetlepels crème fraîche door de saus en laten deze even meewarmen op de Foker brander.

De medaillons zijn dan doorgegaard naar een kleine 60 graden kerntemperatuur en leggen we in de saus. We strooien er nog wat platte peterselie over om het af te maken. De pan gaat midden op tafel ’to share’ en we serveren dit heerlijke gerecht met de krieltjes uit de potato cooker.

Bestel hier je Wild Zwijn Medaillons

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.