De basis voor dit recept vonden we op de site van The Bastard maar uiteraard gaven wij er weer een eigen draai aan. De longhaas was al mooi in 2 stukken gesneden langs de zeen die in het midden loopt. We trimmen hem nog een heel klein beetje. The Bastard stoken we ondertussen op en de longhaas kruiden we met ‘The Steak’ van NOSKOS, zo kan de rub er vast lekker intrekken.
De basis voor dit recept vonden we op de site van The Bastard, maar uiteraard gaven wij er weer een eigen draai aan.
De longhaas van het Waards Rund was al mooi in 2 stukken gesneden langs de zeen die in het midden loopt. We trimmen hem nog een heel klein beetje.
The Bastard stoken we ondertussen op en de longhaas kruiden we met ‘The Steak’ van NOSKOS, zo kan de rub er vast lekker intrekken.
In de Bastard plaatsen we een Petromax Skillet en hierin doen we wat Di Lorenzetto olijfolie.
We snipperen 6 tenen knoflook en 8 ansjovissen snijden we klein, dit doen we in de skillet en bakken we zachtjes tot de ansjovis opgelost is en de knoflook goudbruin, dan doen we er 50 gr. ongezouten boter bij en het sap van 1 citroen.
Dan halen we de pan van het vuur en laten deze rusten.
Nu plaatsen we de Tandoor Ring in The Bastard en rijgen de longhaas aan de spiesen. We plaatsen de Cook Perfect Thermometer en hangen de spiesen in de ring.
Het vlees gaart prachtig egaal op 200 graden zonder dat het van binnen aan de buitenkant bruiner wordt dan in het midden.
Enige nadeel wat je kunt vinden is dat je geen krokante grillkorst ontstaat, maar het vlees blijft wel heerlijk zacht.
We serveren de longhaas met de knoflook/ansjovis saus
Tags
Featured products
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00