Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
273390242_1867719663421653_6933666207854156873_n

Valentijnpizza’s uit de Ooni

14 Februari is het valentijnsdag. We vroegen ons af hoe je je partner dan het beste kan verrassen. Met een hartpizza ga je natuurlijk 100% punten scoren. Maar hoe maak je zo iets?

Over 10 dagen is het valentijnsdag. We vroegen ons af hoe je je partner dan het beste kan verrassen.
Met een hartpizza ga je natuurlijk 100% punten scoren. Maar hoe maak je zo iets?
Eerlijk gezegd hadden we geen idee. We zijn best handig met het stretchen van onze pizza deegbollen, maar dat is altijd juist bedoeld om een zo gelijkmatig en rond mogelijke pizza te maken.
De deegbollen hebben we ’s ochtends uit de vriezer gehaald en in een bak gelegd afgedekt met een vochtige theedoek. Aanvankelijk op een koele plek buiten de koelkast en het laatste anderhalf uur op kamertemperatuur.
We stoken de Ooni op met hout. Met een constant vuur houden we hem op een mooie stabiele temperatuur. De steen blijft mooi egaal rond de 390 graden.
Het werkvlak bestrooien we met wat bloem, wrijf ook meteen je handen even in tegen het plakken.
We leggen de deegbol op het werkblad en duwen de bol van binnen naar buiten plat om de lucht er uit te duwen.
Probeer meteen de vorm er een beetje in te krijgen. We laten hem ook een beetje uithangen om op te rekken, maar het stretchen over de rug van je hand gaat niet als je de vorm er in wilt krijgen.
De rest is nu een beetje improviseren met tegenhouden aan de buitenkant en duwen aan de binnenkant van het deeg. Best een lastig klusje met het elastische deeg, maar zoals je ziet lukt het aardig.
We hebben een heerlijke saus gemaakt met onze eigen pomodori gepelde tomaten, en met een koekjesvorm hebben we de salami in hartvorm gemaakt.
Om de vorm in de pizza te houden maken we hem verder op op de pizzapeel die we eerst bestrooien met wat bloem. Uiteraard met de hartpunt richting de steel.
We beginnen de topping met de saus, daar op geraspte kaas, de salami hartjes en heel dun gesneden schijfjes cherry tomaat.
Tijd voor de ‘launch’, dan wordt het spannend. Voorzichtig laten we hem op de steen glijden.
Omdat we geen ronde vorm hebben gaan we snel en regelmatig draaien.
Als de kaas gesmolten is, de korst bruin en de bodem crispy halen we de pizza uit de Ooni, strooien er wat Italiaanse kruiden over en doen er wat verse basilicumblaadjes en olijfolie op.
Wat betreft smaak en bereiding heeft het natuurlijk geen enkel nut om je pizza zo te maken, maar wil je punten scoren bij je partner dan is dit natuurlijk echt een aanrader.
Een goed argument om zo’n geweldige Ooni pizzaoven aan te schaffen.
Bestel hier je Ooni en Pizza-ingrediënten: https://www.beefexclusief.nl/outdoor-cooking/pizza-corner/
www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Next level in PIZZA!
 
 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.