Heerlijk voor de lunch, snack of als diner.
We gebruiken de Jalapeno Cheddar (JC) worstjes van het Waards Varken.
Deze grillen we rondom op het RVS rooster. Dan grillen we de pistoletjes even rondom.
Vooraf hebben we een tomatensausje gemaakt met een blik Pelati ontvelde tomaten. Deze hebben we even uit laten lekken en met wat oregano, basilicum en wat peper in de blender gemixt.
We snijden 1 groene- en 1 rode paprika in dunne reepjes. Samen met de ui en de mozzarella vormen deze een mooie tricolore. Een halve witte ui snijden we in ringen, dan pletten we 4 tenen knoflook en snipperen deze.
De Petromax skillet plaatsen we op het rooster en als deze heet is bakken we de paprika hierin met wat Di Lorenzetto olijfolie en Funky Ouma Braaisalt. Als deze een beetje begint te garen gaat de ui erbij.
We bakken even verder en ondertussen snijden we de gegrilde JC worstjes in stukjes. Deze voegen we toe aan de skillet gevolgd door de knoflook.
Terwijl een heerlijke geur zich verspreidt roeren we regelmatig om en voegen we de tomatensaus toe. Dit laten we even lekker pruttelen en iets inkoken.
De skillet zetten we dan warm weg en we richten de kamado in voor indirecte warmte. We plaatsen de The Bastard Grill Pins in het rooster als steuntje voor de broodjes.
De broodjes snijden we open en vullen we met het tomaten, paprika, worst mengsel.
Hierover raspen we royaal Grana Padano en daarop gaan stukjes verse buffel mozzarella.
Nu nog wat oregano erover en dan plaatsen we de in V-vorm geopende broodjes op het rooster. Daarbij steunen deze tegen de Bastard Grill Pins.
Als de Mozzarella gesmolten is serveren we de broodjes met wat gesnipperde peterselie er op.
Glaasje Pino Grigio erbij en je dag kan niet meer stuk.
Tags
Featured products
Waards varken JC smoked sausage - Jalapeno cheddar worst
€9,49
€2,05
Petromax Gietijzeren Skillet 2 handvatten
€32,99
Di Lorenzetto Extravergine olijfolie
€14,95
Funky Ouma Braai Salt 90 gram
€6,95
The Bastard Grill Pin (6 stuks)
€32,95