Tijdens de BeefX Kamado Next Level Workshop gegeven door Gertjan van Dijk kwam dit lekkere recept voorbij.
Dus hebben we dat in de testpit ook maar weer eens gemaakt. Het was een spontane actie en dan blijkt de maandag niet bepaald de ideale dag om een mooi stuk tonijn te halen, maar met deze 2 stukjes redden we ons prima.
We brengen een zeer royale laag wasabi aan (even niet je vingers aflikken) en leggen de tonijndelen in een bord met sesam zaadjes.
In de kamado verhitten we een skillet, we doen hierin wat Di Lorenzetto olijfolie en plaatsen de tonijn met de smalle kant op de bodem van de skillet.
Even later leggen we hem vlak en zo bakken we hem rondom kort in de skillet.
We laten de tonijn even terug koelen en snijden dunne plakjes. We serveren de tonijn met Sojasaus en sesam zaadjes.
De Kamado Next Level workshop is bedoeld voor mensen die de Kamado Kickstart workshop afgerond hebben en mensen met een ruime ervaring met de kamado. Temperatuurbeheersing op de graad nauwkeurig en de basistechnieken hebben geen geheimen meer voor deze mensen.
Deze worden ook niet meer behandeld in de Next Level workshop.
We gaan op zoek naar verschil in smaak door rookhout, keuze van rooster/pan en soort hitte. We gaan als groep verschillende bereidingen doen en daarbij praten over smaak en malsheid.
De te bereiden recepten zullen per workshop verschillen.
Ben jij een ervaren pitmaster en ben je klaar voor de volgende stap? Schrijf je dan hier in voor de Kamado Next Level Workshop:
Featured products
€124,95
Petromax Gietijzeren Skillet 2 handvatten
€32,99