Dit keer gingen we aan de slag met 50 cm variant.
Deze worst is al gerookt wat je duidelijk ziet aan de kleur en rooster strepen.
Om makkelijk te kunnen keren steken we 2 prikkers kruislings door de worst.
We stoken de Bastard op naar 200 graden met de RVS roosters bovenin.
Ondertussen halen we met een appelboor het klokhuis uit 3 Elstar appels en snijden deze in dunne partjes.
Uit de kruidentuin plukken we wat blaadjes salie. en we zetten 100 ml Appelcider klaar.
De Petromax skillet plaatsen we op het RVS rooster en laten we opwarmen.
Dan vetten we hem even in met wat olijfolie en plaatsen de worst in de skillet.
De appelpartjes leggen we rondom de worst en we leggen er wat blaadjes salie bij.
Nu schenken we er nog wat Di Lorenzetto olijfolie over en wat zout en peper.
Na een paar minuten doen we de 100 ml appelcider erbij en laten het geheel 25 minuten lekker door pruttelen.
Halverwege draaien we de worst en appelpartjes even voorzichtig om.
Ondertussen bakken we wat aardappelpartjes in de Potato Cooker.
Na 25 minuten is de meeste cider opgenomen in de appel of verdampt en zijn we klaar.
De smaak combi van de pittige JC worst met de zoetzure appeltjes is echt heerlijk.
Super makkelijk, heerlijk en weinig werk.
Featured products
Waards varken Jalapeno cheddar worst 0,5 meter
€12,95
Petromax Gietijzeren Skillet 2 handvatten
€32,99
The Bastard Urban Large Complete
€1.599,00