Trustpilot

Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
Pure Canadian Beef Heritage Angus Tri Tip met Chimichurri

Pure Canadian Beef Heritage Angus Tri Tip met Chimichurri

Deze mooie Tri tip (Ezeltje / Maminha / Liesstuk) komt van het 180 dagen graan gevoerde Canadese Heritage Angus rund.
Een mooi lekker vet doorregen stuk vlees en bijna 40% voordeliger dan bijvoorbeeld een picanha van hetzelfde rund.

We verwijderen wat overtollig vet en snijden de kap kruislings in. Dan kruiden we deze tri tip met Golden Steak Rub van Golden BBQ.
De Bastard stoken we op naar 250 graden met een gietijzeren rooster onderin op de vuurkorf.
We grillen de tri tip vol gas op het rooster en draaien het vlees na een minuut of 2 45 graden op het rooster. Hetzelfde doen we aan de andere kant van het vlees en dan halen we het uit de kamado.
Het gietijzeren rooster halen we er uit en we plaatsen het koude Multi Level Cookingsystem met platesetter en RVS roosters.
De luchtschuiven zetten we op een kier en de temperatuur daalt nu snel terug.

We plaatsen de Meater Pro en stellen deze in op 52 graden kerntemperatuur en leggen de tri tip op het rooster.
Deze laten we nu op ca 130 graden rustig doorgaren.

Ondertussen plaatsen we een skillet op de Foker Ben, doen hier wat Di Lorenzetto olijfolie in. Met de Mandoline snijden we dunne schijfjes rode ui en deze doen we met cherry tomaatjes in de skillet. Hierover strooien we wat grof zeezout, gedroogde oregano en peper en dit laten we op laag vuur staan tot de ui zacht is en de tomaatjes barsten.

Als de Meater een signaal geeft halen we de tri tip uit de kamado en laten deze 10 minuutjes rusten op een Baas Board snijplank. Dan is het tijd om te snijden.
Let heel goed op de draad van het vlees bij een tri tip, deze verandert in de ‘hoek’ van richting. Uiteraard snij je overal haaks op de draad.
We serveren de tri tip plakjes met een huisgemaakte chimichurri (recept hieronder) in de skillet met de zachte uien en tomaatjes. 

Echt een super lekker stuk vlees en aanzienlijk voordeliger dan de meer ‘populaire’ delen. Dus zeker de moeite waard om eens te proberen.

Vooraf hebben we een lekkere chimichurri gemaakt volgens onderstaand recept:
  • 2 eetlepels fijngehakte sjalot 
  • 2 eetlepels vers limoensap 
  • 2 eetlepels witte appelcider azijn 
  • ½ theelepel chilivlokken 
  • ½ theelepel suiker 
  • 1 jalapeñopeper, fijngehakt 
  • ½ bosje verse peterselieblaadjes, fijngehakt 
  • ½ cup (120 ml) extra vierge olijfolie 
  • Grof zeezout en versgemalen zwarte peper 
  • Oregano kruiden

Doe in een kleine kom de sjalotjes, het limoensap, de azijn, de chilivlokken, de suiker en de jalapeño en meng alles goed door elkaar. Laat 5 tot 10 minuten staan en voeg dan de peterselie en olijfolie erdoor. Gebruik de blender heel even (niet te fijn). Breng tenslotte op smaak met zout en peper. Zet apart.
Indien je een restje over houdt dan kun je dat goed in de koelkast bewaren (afgedekt).

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2025 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.