

Deze 300 dagen graan-gevoerde sukade is prachtig gemarmerd, maar er zit nog wel een zeen in de steaks.
Geen probleem, je kan ze gewoon grillen en uit het midden van je dunne plakjes het stugge witte streepje snijden.
Maar wij doen het even anders:
In het midden van de sukadesteaks zie je in de lengte duidelijk een witte lijn en deze voelt stug.
Wij snijden met een boning knife links en rechts van de witte lijn en zo houden we van de 2 steaks 4 smalle stroken sukade over.
Geen probleem, je kan ze gewoon grillen en uit het midden van je dunne plakjes het stugge witte streepje snijden.
Maar wij doen het even anders:
In het midden van de sukadesteaks zie je in de lengte duidelijk een witte lijn en deze voelt stug.
Wij snijden met een boning knife links en rechts van de witte lijn en zo houden we van de 2 steaks 4 smalle stroken sukade over.
Deze gaan we Oosters marineren met de volgende ingrediënten:
¼ cup (60 ml) gesneden lente-ui
3 el lichte sojasaus
1 el sesamolie
2 el gochujang (chilipasta, verkrijgbaar in de betere supermarkt)
1 el honing
1 el fijngeraspte gember
2 teentjes knoflook, fijngeraspt
Dit mengen we goed in een kom. De sukade leggen we op de bodem van een schaal (zipperbag kan ook) en de marinade gieten we er overheen.
Dit gaat minimaal 3 uur (bij ons 12 uur) de koelkast in om te marineren.
We maken een spicy dipsaus met de volgenden ingrediënten:
3 el misopasta
2 el gochujang
2 el sesamolie
2 tl honing
2 tl sesamzaadjes
½ teentje knoflook, fijngeraspt
1 el fijngesneden lente-ui
2 el water
(optioneel) zeezout naar smaak
We mengen alles behalve het water en zout. Als je de saus te dik vindt kan je het water toevoegen en het zout naar smaak.
De sukade steaks halen we uit de marinade en deppen we droog. Dan zigzaggen we de reepjes aan 4 spiesjes.
We stoken de Bastard op naar 200 graden en deze richten we in voor direct heat met RVS roosters bovenin.
We leggen het vlees op het rooster met een plankje rookhout onder de stokjes tegen het verbranden.
Grill beide zijden, het vlees is snel klaar, dus blijf er bij.
Ondertussen leggen we wat grote sla bladeren op een schaal met daarop basmati rijst. Hierop leggen we de spiesjes en we strooien nog wat sesamzaadjes over het vlees en in de dipsaus.
Om het af te maken serveren we wat gefrituurde uitjes erbij.
Ook lekker om de rijst met wat saus in de sla te wikkelen en te eten als een soort wrap.
Tags
Featured products
Miguel Vergara Angus Sukade - 300 dagen GV / 21 dagen DryAged
€9,51
Tomasu Tomasu - Soy Sauce 200ml
€22,50
Baas Boards Baas Boards Snijplank Large 49x30x4cm
€105,95
Forged Brute Koksmes
€67,50
The Bastard The Bastard - Urban Large
€1.599,00