Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
01IMG_0067

Iberico Varkenswangetjes in tomatensaus gestoofd.

Deze keer maakten we dus de varkenswangen een heerlijk gerecht wat je zo in Italië op het terras zou kunnen eten. We beginnen met het opstoken van de Big Green Egg naar ca. 150 graden. Ondertussen deppen we de Iberico varkenswangen droog en bestrooien deze met zeezout en peper.

We hebben weer eens een heerlijk recept gemaakt wat we vonden op de officiële site van Big Green Egg. Hier vind je allemaal recepten die niet persé moeilijk zijn, maar wel vaak verrassende gerechten uit je kamado toveren. 
Deze keer maakten we dus de varkenswangen een heerlijk gerecht wat je zo in Italië op het terras zou kunnen eten.
 
We beginnen met het opstoken van de Big Green Egg naar ca. 150 graden. Ondertussen deppen we de Iberico varkenswangen droog en bestrooien deze met zeezout en peper. Op de gloeiende kolen leggen we een halfhandje kersen rook snippers en een kleine chunk appelhout (hiervan lagen even geen snippers in de pit).
We plaatsen de convEGGtor en het RVS rooster en leggen de wangetjes hierop om 20 minuten te roken. De temp zakt naar 110 graden na het plaatsen van de convEGGtor, rooster en wangen en dat is precies goed.
 
We snijden de uien en knoflook fijn en hakken de tijm en rozemarijn. en snijden de tomaten elk  in 12 grove stukken.
De wangetjes gaan van het rooster en de convEGGtor halen we uit ons ei.
Op het RVS rooster plaatsen we de Petromax Skillet en schenken hier wat Di Lorenzetto olijfolie in. De temperatuur in het ei laten we oplopen naar 200 graden en dan bakken we de ui, knoflook, tijm en rozemarijn tot de ui wat glazig is geworden. We voegen de tomaten toe en roeren goed door dan gaat de bouillon erbij en roeren we nog een keer goed door. 
Sluit tussentijds steeds de deksel om te voorkomen dat je kamadotemperatuur naar standje pizza stijgt.
Als de saus kookt halen we de skillet uit de kamado en plaatsen de convEGGtor (platesetter) onder het rooster. De skillet plaatsen we terug en de varkenswangetjes gaan in de saus. Laat ze maar even lekker onder zwemmen.
 
De temperatuur van de kamado zetten we nu op ca. 140 graden en we laten de wangetjes rustig stoven gedurende 3 tot 4 uur. Gewoon tot ze lekker zacht zijn. Tussentijds draaien we de wangetjes af en toe.
 
Als de wangetjes zacht zijn mengen we de 2 geraspte kazen en leggen op elk wangetje in de skillet. een bergje geraspte kaas.
Is deze mooi gesmolten dan kan de skillet uit de kamado en plaatsen we deze op tafel. Op de kaas leggen we een blaadje basilicum.
 
Schep een wangetje kompleet met kaas, basilicum en wat saus op je bord en eet dit met wat pasta, grof brood of krieltjes.
 
Echt een heerlijk recept om te maken en niet moeilijk, je moet alleen wel even geduld hebben.
 
INGREDIËNTEN:
• 12 Iberico varkenswangen (1 kilo)
• 2 uien
• 3 teentjes verse knoflook
• 1 takje tijm
• 1 takje rozemarijn
• 6 tomaten
• 2 el olijfolie
• 500 ml gevogeltebouillon
• 2 el geraspte mozzarella
• 2 el geraspte Parmezaanse kaas
• 12 basilicumblaadjes
  

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.