

Iberico Pork Belly Burnt Ends (Pork Candy)
We richten de Bastard in voor indirecte bereiding (vergeet geen drippan te plaatsen) en stoken deze op naar 130 graden.
De Iberico pancetta deppen we droog en snijden we in blokjes van 4x4 cm (globaal 2 vingers), maak de blokjes niet te klein.
We kruiden de blokjes royaal rondom met Grate Goods Spicy Chipotle BBQ rub.
Op de kolen leggen we 2 Chunks BeefX Smokewood kersen en de spekblokjes leggen we met de vetkant omhoog op het RVS rooster.
Dan gaat de deksel dicht en wachten we 2,5 uur.
Hierna leggen we de spekblokjes in een skillet en bestrooien deze met de bruine suiker en de Maple Syrop, we toppen af met de roomboter.
De skillet kan je afdekken met folie als je de burnt ends iets zachter wilt houden.
Nu gaat de deksel weer dicht en wachten we we 2 uur.
We halen de spek uit de skillet en vegen de skillet schoon. De blokjes gaan terug en we schenken de 2 bbq sauzen over de blokjes.
Hussel een beetje en zorg dat de blokjes rondom goed bedekt zijn met saus.
De skillet gaat weer terug gedurende 20 minuten.
That’s it.
Ingrediënten:
• 1,4 kilogram Iberico pancetta
• 2 Chunks BeefX Smokewood kersen
• 8 eetlepels Grate Goods Spicy Chipotle BBQ rub
• 4 eetlepels Roomboter
• 4 eetlepels Bruine Basterdsuiker
• 4 eetlepels Maple Syrup
• 4 eetlepels Grate Goods Kansas City Red sauce
• 4 eetlepels Grate Goods Carolina Style Hot Sauce
Serveer de Pork Candy / Burnt Ends op een schaal patat. Super lekker om te snacken bij een wedstrijd of borrel.
Tags
Featured products
DeRaza Iberico Buikspek (panceta)
€6,70
Grate Goods Grate Goods - California Hot Barbecue Sauce
€11,99
Grate Goods Grate Goods - Kansas City Style red sauce
€9,99
Grate Goods Grate Goods - Spicy Chipotle BBQ Rub
€8,99
Smokeware Smokeware Drip - Druippan Large
€53,95