Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
Iberico Pork Belly Burnt Ends (Pork Candy)

Iberico Pork Belly Burnt Ends (Pork Candy)

Iberico Pork Belly Burnt Ends (Pork Candy)

We richten de Bastard in voor indirecte bereiding (vergeet geen drippan te plaatsen) en stoken deze op naar 130 graden.
De Iberico pancetta deppen we droog en snijden we in blokjes van 4x4 cm (globaal 2 vingers), maak de blokjes niet te klein.
We kruiden de blokjes royaal rondom met Grate Goods Spicy Chipotle BBQ rub.
Op de kolen leggen we 2 Chunks BeefX Smokewood kersen en de spekblokjes leggen we met de vetkant omhoog op het RVS rooster.
Dan gaat de deksel dicht en wachten we 2,5 uur.
Hierna leggen we de spekblokjes in een skillet en bestrooien deze met de bruine suiker en de Maple Syrop, we toppen af met de roomboter.
De skillet kan je afdekken met folie als je de burnt ends iets zachter wilt houden.
Nu gaat de deksel weer dicht en wachten we we 2 uur.

We halen de spek uit de skillet en vegen de skillet schoon. De blokjes gaan terug en we schenken de 2 bbq sauzen over de blokjes.
Hussel een beetje en zorg dat de blokjes rondom goed bedekt zijn met saus.
De skillet gaat weer terug gedurende 20 minuten.

That’s it.

Ingrediënten:
• 1,4 kilogram Iberico pancetta
• 2 Chunks BeefX Smokewood kersen
• 8 eetlepels Grate Goods Spicy Chipotle BBQ rub
• 4 eetlepels Roomboter
• 4 eetlepels Bruine Basterdsuiker
• 4 eetlepels Maple Syrup
• 4 eetlepels Grate Goods Kansas City Red sauce
• 4 eetlepels Grate Goods Carolina Style Hot Sauce

Serveer de Pork Candy / Burnt Ends op een schaal patat. Super lekker om te snacken bij een wedstrijd of borrel.

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2025 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.