2 kilo puur Black Angus Rib Eye aan 1 stuk. Zo’n mooi stukje vlees moet je niet te veel aan doen dus binden we deze op met slagerstouw, hierdoor is hij wat gelijkmatiger qua dikte en gaart hij mooi gelijkmatig. We kruiden hem met Gunpowder van de Rokende Regahs en in de bovenzijde maken we wat inkepingen, hier doen we kruidenboter in.
We kruiden hem met Gunpowder van de Rokende Regahs en in de bovenzijde maken we wat inkepingen, hier doen we kruidenboter in.
De Big Green Egg hebben we ingericht op 120 graden keteltemperatuur met de convEGGtor er in.
We strooien nog een klein beetje rooksnippers op de kolen, plaatsen de Meater en leggen het vlees op het rooster. En nu rustig wachten tot we een kerntemperatuur van 49 graden bereiken.
In de tussentijd stoken we de MiniMax op naar 160 graden en plaatsen hier de potatocooker in om op te warmen.
Als deze een beetje opgewarmd is doen we hier wat Di Lorenzetto olijfolie in, wat rode ui, prei en licht voorgekookte krieltjes die we halveren.
Hier gaat wat zout en peper over en wat uienpoeder plus oregano. We gieten er nog wat olie over en plaatsen deze in de MiniMax.
Dit roeren we af en toe even om.
Als de Rib Eye 49 graden kerntemperatuur bereikt heeft halen we deze uit de kamado en zetten alle schuiven open.
Het gietijzer rooster hadden we al onder de convEGGtor gelegd dus die is al wat voorverwarmd.
Als de ketel heet is grillen we de rib eye nog even rondom af.
Daarna laten we deze nog 15 minuten rusten.
We snijden mooie dunne plakken van de ribeye en serveren dit met de gestoofde groente.
Bestel hier je RibEye braadstuk
Tags
Featured products
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00