Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
291065675_1978092679051017_7937538493425478036_n

Griekse Lamssouvlaki met tzatziki van de tandoorring.

Met dit heerlijke zomerweer smaken mediterraanse recepten natuurlijk nog lekkerder. Je hebt vast wel eens een souvlaki gekregen, vaak in een mixed grill gort droog doorgegaard, maar dat hoeft natuurlijk niet. Voor dit gerecht hebben we de Letzq tandoorring er weer even bij gepakt plus een Nieuw Zeelandse lamsbout wat een heerlijke malse sappige spies oplevert.

Je hebt vast wel eens een souvlaki gekregen, vaak in een mixed grill gort droog doorgegaard, maar dat hoeft natuurlijk niet. Voor dit gerecht hebben we de LetzQ tandoorring er weer even bij gepakt plus een Nieuw Zeelandse lamsbout wat een heerlijke malse sappige spies oplevert.

We beginnen een dag voor bereiding. Een mooie Nieuw Zeelandse Lamsbout zonder bot van ca. 1 kg snijden we in flinke stukken. Je kan ook kleinere stukjes nemen en dunnere, langere spiesen maken.

Voor een marinade mengen we 4 gesnipperde tenen knoflook, 200 ml olijfolie, 100 ml citroenrasp, 1 el witte wijnazijn, 2 el vers gehakte oregano, 2 tl vers gehakte muntblaadjes (altijd handig zo’n kruidentuintje) en 2 gehakte laurierbladen. Het lamsvlees doen we met de marinade in een Zipperbag, we duwen de lucht er zo veel mogelijk uit, sluiten de zak en kneden de marinade lekker door het vlees. Dan laten we deze een nacht in de koelkast liggen.

Voor we gaan grillen maken we een verse, frisse Tzatziki.

Van een doorgesneden komkommer verwijderen we het zachte vruchtvlees met een lepeltje. Dan raspen we deze, de rasp gaat op een handdoek en hier knijpen we zo veel mogelijk het vocht uit. We persen 2 knoflooktenen en hakken 1 el verse munt fijn.

We mengen 300 ml Griekse Yoghurt met de komkommer, knoflook en tijm en voegen hier 2 el olijfolie aan toe en 1 el citroensap plus een beetje zout en peper naar smaak. Als het goed gemengd en op smaak is zetten we de tzatziki afgedekt weg in de koelkast.

Tijd voor de spiesen.

We snijden 3 paprika’s en 2 rode uien in grove stukken en rijgen het vlees, de ui en paprika aan de spiesen.

Tip: als je eindigt met paprika of ui loop je een risico dat deze er af valt als je de spies uit de ringt tilt, Beter dus om met vlees te eindigen.

Als de spiesen klaar zijn bestrooien we ze met ‘The Greek’ van Noskos.

De kamado staat op 200 graden en we hebben de topvent vervangen door de tandoorring. hier hangen we de spiesen in.

We laten het lam garen tot 54 graden en dan even rusten. Hij komt dan mooi uit op medium rare. Je kan hem nog even verder doorgaren richting de 58 graden en laten rusten, maar wij hadden wel van het malse sappige.

We serveren de Lamssouvlaki met de tzatziki en een frisse parelcouscous met tomaatjes.

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.