Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
276299891_1900578623469090_6734389375592175787_n-2

Fire Grilled Chicken Hawaï Cheese Burgers

Tijd voor weer een bijzondere burger. We maken een Waardse Boerderij kipburger die je in onze shop los kunt bestellen of in het Primo Hamburgerpakket II vindt. Een kip burger is een stuk lichter van smaak dan een rund burger en dus heerlijk voor de lunch of op een mooie avond. Maar vergis je niet, we maken hier echt een super lekkere burger met veel smaak en een lekkere bite

Tijd voor weer een bijzondere burger. We maken een Waardse Boerderij kipburger.

Een kip burger is een stuk lichter van smaak dan een rund burger en dus heerlijk voor de lunch of op een mooie avond.

Maar vergis je niet, we maken hier echt een super lekkere burger met veel smaak en een lekkere bite

Natuurlijk kunnen we deze burgers perfect bereiden in de Big Green Egg Medium of de MiniMax, maar het kan ook simpel boven een vuurtje en dat is wel zo gezellig met een biertje erbij.

Dus pakken we de Finnwerk vuurschaal en stoken hierin een mooi vuur. Als dit een tijdje lekker brand schuiven we het vuur naar achter en plaatsen de inklapbare Petromax pannendrager voor het vuur en boven de kolen en daarop een gietijzeren rooster. Wij gebruiken even die van de MiniMax.

We zorgen dat het vuur lekker blijft branden en trekken met een aspook de kolen onder het rooster. Zo kan je een hetere en minder hete zone maken.

De burgers kruiden we extra met Chicken rub.

We snijden hamburger broodjes door en bestrijken de snijkant met wat Di Lorenzetto olijfolie.

uit een verse ananas halen we plakkenen en we mengen wat suiker door Peprub en bestrooien hier de ananas mee.

TIME TO GRILL!

Eerst leggen we de doorgesneden broodjes even op het rooster. Let op het gietijzer is goed heet, dus het gaat snel. Als deze klaar zijn grillen we de ananasschijven aan beide kanten tot er een mooie grillmark op zit. Nu gaan de burgers op het rooster. Met je broodjes en ananas heb je al goed kunnen kijken hoe heet je rooster is op welke plek.

We grillen de burgers aan beide zijden aan en leggen er dan wat plakken kaas op. Dit smelten is natuurlijk lastig omdat je alleen warmte van onder hebt, dus vouwen we even een simpel bakje van alufolie en plaatsen dit op z’n kop over de burgers.

De kaas smelt dan prima.

Alles is klaar en tijd om te bouwen.

We beginnen met het broodje, en daarop doen we wat BBQ Sauce. hierop veldsla, een dunne schijf tomaat, wat rauwe zoete ui en daarop de burger.

Dan de ananas en weer wat Honey Jalapeno BBQ Sauce. Kapje er op en klaar.

Leuk om zo te maken, lekker warm bij het sfeervolle vuurtje en echte een zomerse topburger.

 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.