Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
194781343_1694501354076819_7200398452115688960_n

Dikke vette Black Angus Jacks Creek Ribeyes met gegrilde sla

2 dikke graan gevoerde Black Angus Jacks Creek Ribeyes van 400 gram per stuk, man man wat lekker. In de Big green Egg medium gaat onderin het gietijzer rooster, daarop de convEGGtor en daarboven het RVS rooster. De temperatuur stellen we in op 100 graden. De rib eyes hebben we in 24 uur zachtjes laten ontdooien in de koelkast en daarna een uurtje van te voren er uit gehaald om op kamertemperatuur te komen.

Dikke vette Black Angus Jacks Creek Ribeyes met gegrilde sla
2 dikke graan gevoerde Black Angus Jacks Creek Ribeyes van 400 gram per stuk, man man wat lekker.
In de Big green Egg medium gaat onderin het gietijzer rooster, daarop de convEGGtor en daarboven het RVS rooster. De temperatuur stellen we in op 100 graden.
De rib eyes hebben we in 24 uur zachtjes laten ontdooien in de koelkast en daarna een uurtje van te voren er uit gehaald om op kamertemperatuur te komen.
We kruiden de steaks met Blues Hog Bold & Beefy rub, plaatsen de Meater ingesteld op 46 graden en leggen de ribeyes op het rooster.
Omdat de steaks al een uurtje uit de koelkast liggen hebben ze ongeveer een half uurtje nodig om op deze 45 graden te komen.
Door rustig voor te garen blijven ze mooi mals, sappig en egaal roze van binnen. Niet nodig, maar ik vind het erg lekker.
Ondertussen stoken we de Minimax op met het gietijzeren rooster en direct heat ca. 180 graden.
Wat krieltjes hebben we 10 munten in de schil voor gekookt.
2 zoete uien snijden we in dikke plakken en een little gem (Mini bindsla) snijden we in de lengte door.
De little gem en ui besprenkelen we met Di Lorenzetto olijfolie en Don Marcos Wonder green kruiden.
we plaatsen een skillet in de MiniMax en leggen hier de krieltjes in met wat olie en royaal zeezout. Later leggen we hier wat cherry tomaatjes bij.
De ui en little gem roosteren we direct heat 4 minuten aan beide zijden.
Ondertussen zijn de ribeyes 45 graden kerntemperatuur en leggen we deze even apart. Niet ingepakt, dat is met deze temperatuur niet nodig. De convEGGtor en RVS halen we uit het ei en alle luchtschuiven gaan open.
Het gietijzeren rooster is al goed voorverwarmd en stoken we nu naar heet. Dan grillen we de rib eyes nog even snel rondom af.
We serveren alles weer op een ‘to share’ plate op deze zwoele zomeravond. Zo houden wij de zomer wel uit.
www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Next level BBQ

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.