Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
242662302_1773993892794231_8993826962648923919_n

CHICKEN ALFREDO UIT DE SKILLET

100 jaar geleden maakte Alfredo di Lelio in Rome zijn beroemde Pasta Alfredo. Huisgemaakte pasta op smaak gebracht met boter en Parmezaan. Hoewel we Alfredo hiermee ongetwijfeld diep beledigen is dit een verre nazaat van wat hij ooit bedacht. Maar vooral gewoon super lekker.

100 jaar geleden maakte Alfredo di Lelio in Rome zijn beroemde Pasta Alfredo. Huisgemaakte pasta op smaak gebracht met boter en Parmezaan.

Hoewel we Alfredo hiermee ongetwijfeld diep beledigen is dit een verre nazaat van wat hij ooit bedacht. Maar vooral gewoon super lekker.

Het is een simpel recept voor 3-4 personen in 1 pan en gewoon een kwestie van de ingrediënten op volgorde toevoegen.

Eerst snijden we de malse dijen van onze Waardse boerderijkip in niet te kleine stukjes en deze kruiden we met zout en peper.

We warmen alvast 0,3 ltr kippenbouillon op en stoken de Big Green Egg op.

Als de Big Green Egg tegen de 200 graden komt plaatsen we het RVS rooster hoog in de Big Green Egg en hierop de Petromax Skillet.

Met de Infrarood thermometer meten we de temperatuur van het gietijzer om te kijken of deze heet is. Een druppel water er in laten vallen kan natuurlijk ook.

Als hij rond de 180 graden is doen we de kip er in en bakken deze rondom aan.

Dan doen we de schuiven boven en onder bijna dicht om de temperatuur te temperen.

We schenken de bouillon in de pan bij de kip en voegen er ruim 150 gram pasta bij. Neem wat je lekker vindt. Normaal gebruiken we verse pasta, maar voor dit recept niet, dat zou te snel al dente zijn.

Zorg dat de pasta net onder staat. Als de pasta zacht begint te worden gieten we er 145 ml slagroom (belangrijk om echte slagroom te gebruiken) bij en voegen 50 gram ongezouten roomboter toe. We roeren regelmatig door. Laat de deksel van de Big Green Egg niet te lang openstaan, dan stookt je vuur te hoog op.

We strooien wat knoflookpoeder en nootmuskaat over het gerecht en roeren weer goed door.

We raspen ca. 80 gram Parmezaan, roeren dit weer goed door en laten alles even pruttelen.

Ondertussen koken we wat Bimi 4 minuutjes en hebben we wat plakjes brood met knoflookolie ingesmeerd en geroosterd.

Als laatste strooien we nog wat versnipperde peterselie over het gerecht en roeren nog één keer door.

We serveren de pasta met de bimi en de geroosterde broodplakjes.

Bestel hier je Waardse boerderij kipdijen

Bestel hier je skillet

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.