Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
03

Beef-X Paella

Het was gister een heerlijke zwoele zomeravond en wat past daar beter bij dan wat Spaanse muziek uit de speaker en het bereiden van een heerlijke Paella. Uit de shop hadden we een zakje (1 pond) paella rijst, diepgevroren garnalen, (1 pond) Waardse Boerderij Kipdij, El Aviano Paella kruidenmix en Di Lorenzetto Olijfolie mee gekregen. Op de terugweg hebben we nog even een kilo mosselen, een potje visfond, een bakje gekookte/gepelde kleine garnalen en een bakje rivierkreeftenvlees (gekookt en gepeld) opgepikt. Op Spotify vonden we een playlist genaamd: “Gezellige Spaanse muziek” dus dat moet goed komen.

Het was gister een heerlijke zwoele zomeravond en wat past daar beter bij dan wat Spaanse muziek uit de speaker en het bereiden van een heerlijke Paella.
Uit de shop hadden we een zakje (1 pond) paella rijst, diepgevroren garnalen, (1 pond) Waardse Boerderij Kipdij, El Aviano Paella kruidenmix en Di Lorenzetto Olijfolie mee gekregen. Op de terugweg hebben we nog even een kilo mosselen, een potje visfond, een bakje gekookte/gepelde kleine garnalen en een bakje rivierkreeftenvlees (gekookt en gepeld) opgepikt.

Op Spotify vonden we een playlist genaamd: “Gezellige Spaanse muziek” dus dat moet goed komen.
Als wij typisch Spaanse, Italiaanse, Mexicaanse, Franse etc. gerechten maken vind ik het altijd leuk om bijpassende muziek op te zetten om in de sfeer te komen.
Paella is sowieso een gerecht wat ik associeer met Spaanse vakanties in lang vervlogen tijden toen er nog geen massatoerisme was. Dat je als klein jochie aangeschoven werd op zo’n eikenhouten stoel met rieten zitting en rechte rug in een klein restaurantje in de bergen en dat daar dan een dame aan kwam lopen met een hoornen bril en een grote dampende pan met heerlijke geuren en kleuren. Je kreeg dan een echte Coca Cola uit een glazen fles (toen was suiker voor kinderen laat op de avond allemaal geen probleem).
Het had allemaal iets magisch.
 
Maar terug naar 2023: We zetten de Foker Ben Wokbrander klaar met een wok en stoken de Bastard Urban Large rustig op naar 150 graden.
De kipdij snijden we in kleine blokjes en kruiden we met Noskos ’The Chicken’.
De mosselen hebben we gewassen en gecheckt.
Dan plaatsen we de paella pan in de Bastard. In de shop hebben we deze in veel soorten en maten, maar ik gebruik mijn oude pan die al jaren in mijn bezit is.
In de pan doen we wat olijfolie en bakken de kipdij rondom goudbruin. Ondertussen snijden we 2 verse knoflooktenen klein en mengen deze door de kip.
Het ruikt nu al lekker.
Dan doen we daar een blikje Tomaten pulp bij en roeren alles goed door, daarna verdelen we het zakje Paella rijst en bakken alles een paar minuten al roerend.
De visfond hebben we aangemengd met water tot een liter bouillon en opgewarmd.
Deze voegen we nu toe aan de rijst, roeren weer goed om en laten het geheel zachtjes inkoken. De luchtschuiven gaan nu bijna dicht.
Ondertussen bakken we in de wok de grote garnalen van Beef Exclusief in wat knoflook olie, gevolgd door de mosselen.
 
We strooien de kleine garnalen en het rivierkreeften vlees uit over de rijst mengen het goed door, dan doen we de garnalen en mosselen erbij en mengen nogmaals.
Nu laten we alles nog een tijdje zachtjes doorpruttelen met de kamado gesloten en schuiven bijna dicht.
Als je bang bent dat het te droog wordt kan je bouillon en desnoods wat water toevoegen. Dan zetten we de pan op tafel met deze keer een lekker koele witte Verdejo i.p.v. de Coca Cola.
 
Als we klaar zijn genieten we van de zoele zomeravond en in gedachten zit ik weer even op de achterbank bij mijn ouders in de auto terwijl we door de bergen terugrijden naar de camping in Port de la Selva ergens in een vorige eeuw.
 
 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.