Onze Workshop Grillmaster Reli laat in een paar stappen zien hoe je een verrassend en restaurant waardig voorgerecht maakt met koud gerookte entrecote
Onze Workshop Grillmaster Reli laat in een paar stappen zien hoe je een verrassend en restaurantwaardig voorgerecht maakt met koud gerookte entrecote
Voorgerecht 4 personen
Ingrediënten: 400 gram entrecote
sesamolie
edame boontjes
wasabi mayonaise
zwart sesamzaad
affilla cress
Pompoen in zoet zuur
flespompoen
50 gram suiker
50 gram water
50 gram appelazijn
Voorbereiding
Breng het water tegen de kook aan, zet het vuur uit en los de suiker in het water op. Voeg de appelazijn toe en laat het mengsel afkoelen.
Breng het water tegen de kook aan, zet het vuur uit en los de suiker in het water op. Voeg de appelazijn toe en laat het mengsel afkoelen.
Snij de pompoen in dunne plakjes en steek er rondjes uit en snij deze doormidden. Wanneer het mengsel is afgekoeld kun je de pompoenplakjes ongeveer 1 uur hierin marineren.
Snij het vet van de entrecote en dep deze droog met een stukje keukenpapier. Vul de cold smoke generator met cederhouten mot, plaats de conveggtor in de kamado met hierop de cold smoke generator en steek deze aan. Leg de entrecote op het RVS rooster en plaats deze in de kamado. Sluit de kamado en laat het deksel voor 20 minuten dicht. Koud roken doe je bij temperatuur onder de 25 graden, anders begint het vlees al te garen.
Ondertussen de dressing maken
Dressing:
50 ml zonnebloemolie
20 ml sesamolie
1 teentje knoflook
10 ml donkere sojasaus
20 ml lichte sojasaus
15 ml sake
Zonnebloemolie en sesamolie verwarmen met teentje geperste knoflook. Afblussen met de sojasaus en sake.
Na 20 minuten verwijder je het rooster met de entrecote en maak je de kamado klaar voor directe garing met het gietijzeren rooster, 275 graden. Plaats de skillet in de kamado en laat deze 10 – 15 minuten op temperatuur komen. Giet een flinke scheut sesamolie in de skillet en grill de entrecote aan 4 zijden voor 1 minuut.
Leg nu de entrecote even in de vriezer om hem snel terug te koelen en te voorkomen dat hij doorgaart.
Leg nu de entrecote even in de vriezer om hem snel terug te koelen en te voorkomen dat hij doorgaart.
Snij de entrecote in dunne plakjes en serveer deze met met de pompoen en wat zwarte sesamzaadjes.
Tags
Featured products
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00