Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)

Black Angus Beef - Rundernek

Omschrijving

Onder meer bekend als de halslap, dit stuk rundvlees wordt uit de schouder gesneden. Erg geschikt voor het gebruik als gehakt of om er rechtstreeks je eigen steak van te snijden. Proef de rijke smaak en het perfecte evenwicht tussen vet en vlees.

GEWELDIGE PULLED BEEF IN 6-8 UUR UIT DE BGE I.C.M. DE DUTCH OVEN

We wilden graag Pulled Beef maken maar zaten een beetje met de tijdsplanning. Op de ‘traditionele’ manier is 12 uur niets vreemds en dat wilden we graag inkorten, maar met behoud van smaak en malsheid. Maar we wilden ook niet dat het een ‘gewone' stoofpot werd.
Na wat speurwerk kwamen we uit op een combi-bereiding kamado / Petromax Dutch Oven.

We halen de rundernek van 1.600 gram 36 uur voor gebruik uit de vriezer en laten deze in de koelkast ontdooien.

De avond voor de bereidingsdag bestrooien we de rundernek rondom licht met Kosmo's Q  Dirty Bird Rub. Klopt dat? Jazeker, dit was een goeie tip van onze collega Reli. We pakken hem rondom in huishoudfolie en leggen hem terug in de koeling.

De volgende dag halen we de rundernek uit de folie, - de kruiden zijn er al lekker in getrokken, en stoken we de Big Green Egg op. We gaan voor een temperatuur van 120 graden indirect en leggen 3 chunks Blues Hog Cherry Wood rookhout op de kolen.

Ondertussen bestrooien we de rundernek nogmaals, nu royaal met de Kosmos Q Dirty Bird rub en plaatsen de Meater+, de kerntemperatuur maakt voorlopig niet uit, maar ik wil wel graag op afstand de keteltemperatuur in de gaten houden.

De rundernek gaat op het RVS rooster en de deksel gaat dicht voor de komende 2 uur.

Na 2 uur halen we de nek van het rooster en leggen deze even apart in de folie. We plaatsen de Dutch Oven op het RVS rooster (platesetter blijft ook in het ei) en testen voorzichtig of de deksel goed sluit. De FT 6 past precies mooi in de Big Green Egg Medium.

In de Dutch oven schenken we een halve liter runderbouillon, doen we 1 zoete ui in partjes gesneden en ca. 400 gram tomaten blokjes.

Volgende stap, een fles Hertog Jan Grand Prestige, een ander mooi bruinbier kan ook, of bijvoorbeeld 250 ml. appelciderazijn.

Bij dit geheel schenken we een halve fles Kosmos Q Brisket Mop saus (ook een tip van Reli) en we roeren alles goed om. We leggen het vlees voorzicht in de Dutch Oven, plaatsen de deksel en sluiten de ketel.

Nu is het de bedoeling dat hij heeeeeeeeeeeeeeeeeeel zacht pruttelt. Als het echt gaat koken wordt het vlees snel taai. Waarschijnlijk heb je hier een keteltemperatuur van tussen de 90 en 110 graden voor nodig, maar de maat van je kamado en het soort en maat van je Dutch Oven kunnen hier verschil in maken. Gewoon even goed opletten dus in het eerste half uur.

O.a. afhankelijk van het gewicht (wij gebruikten 1,6 kg) zal na ca. 4 uur in de Dutch Oven je vlees al lekker gaar zijn, wij hebben de nek nog 1x omgedraaid en deze nog 2 uur laten garen.

Als we de nek dan pakken met de tang valt deze al in 3 stukken uit elkaar. In een schaal ‘pullen’ we het vlees. Persoonlijk doe ik dat liefst eerst grof met de hand en daarna fijner met 2 vorken, met meat claws gaat natuurlijk ook prima.

Als we klaar zijn met pullen schenken we nog royaal Kosmos Q Brisket mop over het vlees en gieten nog wat ‘braadsaus erover. Dan mengen we alles nog 1x goed door.

We hebben wat coleslaw gemaakt met rode kool en wat uienringetjes gesneden en beleggen hiermee een pistoletje i.c.m. de pulled beef.

Al met al echt een topgerecht, niet ingewikkeld, qua tijd goed te doen en met een heerlijke smaak.

Wat over was hebben we bewaard met wat extra stoofvocht en de volgende dag zachtjes opgewarmd met wat gekookte krieltjes en de coleslaw, ook weer super lekker.

Black Angus Beef - Rundernek

Productformulier

Onder meer bekend als de halslap, dit stuk rundvlees wordt uit de schouder gesneden. Erg geschikt voor het gebruik als... Lees meer

€46,78

Afhalen in onze winkel

Nog 1 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    • Deskundig advies in de gezelligste BBQ Shop
    • De (keramische) BBQ Specialist
    • Sfeervolle professionele workshopruimte
    • On- & offlineslager
      Heb je een vraag over dit product?

      Ons Beef Exclusief team helpt je graag verder! Klantenservice

      Stuur ons een berichtje!

      Bezoek onze showroomBezoek onze showroom

      Beef Exclusief
      Bredeweg 126
      2761KB Zevenhuizen
      Nederland
      Bekijk openingstijden

      Omschrijving

      Onder meer bekend als de halslap, dit stuk rundvlees wordt uit de schouder gesneden. Erg geschikt voor het gebruik als gehakt of om er rechtstreeks je eigen steak van te snijden. Proef de rijke smaak en het perfecte evenwicht tussen vet en vlees.

      GEWELDIGE PULLED BEEF IN 6-8 UUR UIT DE BGE I.C.M. DE DUTCH OVEN

      We wilden graag Pulled Beef maken maar zaten een beetje met de tijdsplanning. Op de ‘traditionele’ manier is 12 uur niets vreemds en dat wilden we graag inkorten, maar met behoud van smaak en malsheid. Maar we wilden ook niet dat het een ‘gewone' stoofpot werd.
      Na wat speurwerk kwamen we uit op een combi-bereiding kamado / Petromax Dutch Oven.

      We halen de rundernek van 1.600 gram 36 uur voor gebruik uit de vriezer en laten deze in de koelkast ontdooien.

      De avond voor de bereidingsdag bestrooien we de rundernek rondom licht met Kosmo's Q  Dirty Bird Rub. Klopt dat? Jazeker, dit was een goeie tip van onze collega Reli. We pakken hem rondom in huishoudfolie en leggen hem terug in de koeling.

      De volgende dag halen we de rundernek uit de folie, - de kruiden zijn er al lekker in getrokken, en stoken we de Big Green Egg op. We gaan voor een temperatuur van 120 graden indirect en leggen 3 chunks Blues Hog Cherry Wood rookhout op de kolen.

      Ondertussen bestrooien we de rundernek nogmaals, nu royaal met de Kosmos Q Dirty Bird rub en plaatsen de Meater+, de kerntemperatuur maakt voorlopig niet uit, maar ik wil wel graag op afstand de keteltemperatuur in de gaten houden.

      De rundernek gaat op het RVS rooster en de deksel gaat dicht voor de komende 2 uur.

      Na 2 uur halen we de nek van het rooster en leggen deze even apart in de folie. We plaatsen de Dutch Oven op het RVS rooster (platesetter blijft ook in het ei) en testen voorzichtig of de deksel goed sluit. De FT 6 past precies mooi in de Big Green Egg Medium.

      In de Dutch oven schenken we een halve liter runderbouillon, doen we 1 zoete ui in partjes gesneden en ca. 400 gram tomaten blokjes.

      Volgende stap, een fles Hertog Jan Grand Prestige, een ander mooi bruinbier kan ook, of bijvoorbeeld 250 ml. appelciderazijn.

      Bij dit geheel schenken we een halve fles Kosmos Q Brisket Mop saus (ook een tip van Reli) en we roeren alles goed om. We leggen het vlees voorzicht in de Dutch Oven, plaatsen de deksel en sluiten de ketel.

      Nu is het de bedoeling dat hij heeeeeeeeeeeeeeeeeeel zacht pruttelt. Als het echt gaat koken wordt het vlees snel taai. Waarschijnlijk heb je hier een keteltemperatuur van tussen de 90 en 110 graden voor nodig, maar de maat van je kamado en het soort en maat van je Dutch Oven kunnen hier verschil in maken. Gewoon even goed opletten dus in het eerste half uur.

      O.a. afhankelijk van het gewicht (wij gebruikten 1,6 kg) zal na ca. 4 uur in de Dutch Oven je vlees al lekker gaar zijn, wij hebben de nek nog 1x omgedraaid en deze nog 2 uur laten garen.

      Als we de nek dan pakken met de tang valt deze al in 3 stukken uit elkaar. In een schaal ‘pullen’ we het vlees. Persoonlijk doe ik dat liefst eerst grof met de hand en daarna fijner met 2 vorken, met meat claws gaat natuurlijk ook prima.

      Als we klaar zijn met pullen schenken we nog royaal Kosmos Q Brisket mop over het vlees en gieten nog wat ‘braadsaus erover. Dan mengen we alles nog 1x goed door.

      We hebben wat coleslaw gemaakt met rode kool en wat uienringetjes gesneden en beleggen hiermee een pistoletje i.c.m. de pulled beef.

      Al met al echt een topgerecht, niet ingewikkeld, qua tijd goed te doen en met een heerlijke smaak.

      Wat over was hebben we bewaard met wat extra stoofvocht en de volgende dag zachtjes opgewarmd met wat gekookte krieltjes en de coleslaw, ook weer super lekker.

      Wat klanten zeggen over Black Angus Beef - Rundernek

      Black Angus Beef - Rundernek

      Black Angus Beef - Rundernek

      5.0 van de 5 sterren

      1 heeft dit product beoordeeld

        Reviews

        Gebaseerd op 1 review Schrijf een review

      Recent bekeken

      Footer image

      © 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

      • American Express
      • Apple Pay
      • Google Pay
      • iDEAL
      • Maestro
      • Mastercard
      • Shop Pay
      • Union Pay
      • Visa

      Login

      Wachtwoord vergeten?

      Heb je nog geen account?
      Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.