Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
Beef Exclusief, online slager en kamado specialist

Beef Exclusief, online slager en kamado specialist

Beef Exclusief is 7 jaar geleden begonnen als online slager maar is daarnaast inmiddels ook uitgegroeid tot de kamadospecialist van het Groene Hart.

Beef Exclusief B.V.

Wij leveren vlees door de hele Benelux via TrunkrS. Dit gebeurt diepgevroren. Door dit grote afzetgebied kunnen we een groot assortiment aan luxe vleessoorten bieden zoals bijvoorbeeld Black Angus, Jack’s Creek, Wagyu, Iberico en het regionaal grazende Waards Rund,  wild en zelfs bizon zijn bij ons verkrijgbaar.

Dus ook voor de Ofyr, Afrikaanse Braai en Kamado bbq’s hebben wij het perfecte stuk vlees. Om dit mooi te kruiden hebben wij een wand van 50 m2 volledig gevuld met sauzen en rubs. 

Showroom

Zoals gezegd kun je je vlees, bbq, rubs en accessoires bij ons online bestellen en thuis, op je werk of op een afhaalpunt laten bezorgen. Maar je kunt het ook afhalen in Zevenhuizen. Wij hebben hier een riante showroom  met BBQ’s en BBQ gerelateerde producten maar bijvoorbeeld ook pizzaovens en vuurschalen. Volgens onze klanten een waar BBQ-walhalla. In onze showroom werken we met een enthousiast team wat graag je vragen beantwoordt en je adviseert. 

In onze showroom kun je de producten ook direct afhalen en kun je regelmatig deelnemen aan workshops en demo’s. 

  • Banner image for: Klaar om een echte BBQ specialist te worden?

    Klaar om een echte BBQ specialist te worden?

    Wij delen alle tips & tricks die je moet weten om het perfecte stukje vlees te bereiden voor al je vrienden & familie!

  • Banner image for: Complete BBQ catering

    Complete BBQ catering

    Beef Exclusief verzorgt ook catering op locatie vanaf 30 personen. Heb je hier vragen over?

Onze merken

Bekijk alle merken 

Bekijk alle merken 

Arctic BBQ

6.000 km rijden voor een paar uur BBQ, waanzinnig of waanzin?
The Arctic BBQ powered by: Beef Exclusief & RECO

Soms komen er projecten op je pad die je gewoon niet kan laten lopen. The Arctic BBQ was er zo een.
Navigate North is een tocht naar het hoge noorden. In ieder geval tot boven de poolcirkel en in sommige edities zelfs tot op de Noordkaap.
Geïnspireerd door een spontane actie op een parkeerplaats in Zweden vorig jaar, waar Harold zijn Big Green Egg Mini opgestookt had met een aantal deelnemers, ontstond een waanzinnig idee.
 
Wat nu als we de deelnemers en crew van Navigate North boven in Finland verrassen met een super BBQ event met alles er op en er aan?
Kan dat? Natuurlijk kan dat!
Dus werd er druk gebrainstormd met een team bestaande uit de organisatie van Navigate North, Hoofdsponsor RECO, Beef Exclusief, Fumo BBQ en Creative Dogs.
 
Eénmaal besloten dat het MOEST gebeuren werd het team opgesplitst. Als deelnemers mochten Harold van Beef Exclusief en Robin ven RECO natuurlijk geen details weten over de locatie.
Vincent van Navigate North vond een lokatie waar we terecht konden op 3.000 km afstand van Zevenhuizen. Gemiddelde temperatuur om deze tijd van het jaar bleek daar 20 graden onder nul te zijn.
 

Dan eerst een paar uitdagingen:

Boven Stockholm is eigenlijk niets te huur voor evenementen.
Een stretchtent is geen optie. Zelf meenemen bracht de volgende problemen. De ankers krijg je niet in de grond. Even hebben we overwogen om een vrachtwagen met kraan en betonblokken te sturen, maar deze optie werd afgeschoten.
Dus op zoek naar opblaasbare tenten die we met grote bouten en accu boorhamer in de permafrost schroefden. Gelukkig had RECO beschikking over deze koppelbare tenten.
Bierbanken en statafels: Niet te huur daar, dus zelf meenemen.
Stroom: Alle kabels en verdelers zelf meenemen. De 380V aansluiting is anders dan in NL, dus die moest ter plekke omgebouwd worden.
Verlichting, kachels, warmhoudlampen, snijtafels, etc. Allemaal zelf meenemen.
Vuurtonnen? "Nee de hebben we hier niet", dus zelf meenemen.
Brandblussers: verplicht wel zelf meenemen 
Werklampen: Het is er om 3 uur donker, zelf meenemen.
etc. etc. 
Op zich allemaal geen probleem, maar je moet dus alle mogelijke tegenslagen en omstandigheden vooraf thuis bedenken, want daar even spullen halen of heen en weer rijden is geen optie.
 
Gerechten: Als het idd. -20 wordt is het vlees al koud voor het op een bord ligt, dus kijken naar serveer alternatieven.
Hoe bereid je alles voor als je ’s zondagochtend uit NL vertrekt om woensdagavond daar uit te serveren?
En hoe ontdooi je het vlees ter plekke?
 
Kleding: We moesten op alles voorbereid zijn, gemiddeld -20 betekent dat het ook -5 of -35 kan zijn…
Transport: Zowel de bakwagen als de trailer moesten voorzien worden van topklasse winterbanden.
Ga zo maar door.
 

Uiteindelijk hebben we alles op de rit en als de deelnemers al hoog in Noorwegen zijn vertrekken Kees en Ab op zondagochtend.
Na een voorspoedige reis door Duitsland en Denemarken inclusief ferries en brug arriveren zij bij de B&B in Malmö. 
 
  
 
Daar wordt op de parking voor de deur de OFYR opgestookt voor een paar dikke burgers en een broodje buikspek.

 
De volgende dag rijden de mannen door naar Stockholm waar ze met de nachtboot overvaren naar Turku. Met een uur tijdsverschil vertrekken ze dinsdag over besneeuwde wegen naar het noorden van Finland.

 
Finland is schitterend om doorheen te reizen. Het land van 1000 meren en dat allemaal in de sneeuw.
Dinsdagavond is de locatie bereikt.
 
Na een korte nachtrust staan de mannen om 07:00 uur bij de gemeentelijke stroomvoorziening die door een lokale elektriciën omgebouwd wordt.
72 Uur na vertrek wordt begonnen met de opbouw op de dik besneeuwde parkeerplaats. 
Tenten worden opgebouwd, stroom aangelegd, kachels geplaatst, verlichting, muziek, smoker, Big Green Eggs, snijtafels, etc. etc.

 
 
Als om 17:30 uur de eerste teams arriveren staat alles opgebouwd, de smoker staat te roken en de fakkels en vuurtonnen branden.
De temperatuur is dan net onder nul, volgens de locals uitzonderlijk.
 

Dan gaan we los met mosterdsoep met buikspek, broodjes hete kip, buikspek op Oosterse wijze in gietijzer, taco’s met pulled beef en steaks, heel veel steaks.


De Finse dames in diepvriespak achter de bar weten niet wat ze meemaken. Ze hebben netjes biertjes in zinken teilen gezet voor de verkoop maar die maffe Hollanders kopen de teilen in 1 keer.
 
 

  
 
 
Het bleef nog lang gezellig, maar gelukkig waren er ook teams die hielpen afbreken en opruimen, dus iets na middernacht lag alles weer in de bus of er niets gebeurd was.
 
Zo hadden Kees en Ab donderdag een ’snipperdag’ en kregen een snowscootertocht aangeboden van de hoofdsponsor RECO. Dat was wel supervet.


  

 
Vrijdagochtend vertrokken de mannen weer naar het zuiden, onderweg stoken ze de braai nog maar eens op en lunchten ze met een lekkere tomahawk, kingcrab en een grillworst aan een bevroren meer.


 

 
Dan de nachtboot naar Stockholm en zaterdag stampen ze de laatste 1.500 km achter elkaar door.
Dus na precies 7 dagen en 6.000 km is alles weer veilig thuis, dan alleen nog een paar dagen opruimen.
 
 
Mocht je nu denken, doe mij ook zo’n BBQ bijvoorbeeld in Zuid Spanje, bovenop een Alp of lekker warm in Toscane.
Gewoon even bellen met BEEF Exclusief en we gaan het regelen..
 
Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.