Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)

Varkenshaas

2 producten


  • Waards varken Waards varken - Varkenshaas spiesen Waards varken Waards varken - Varkenshaas spiesen

    Waards varken Waards varken - Varkenshaas spiesen

    Nog 92 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Waards Varken – Varkenshaas Spiesjes: Mals, sappig en snel op de BBQ Met de varkenshaas spiesjes van het Waards Varken zet je in een handomdraai een heerlijk mals BBQ-gerecht op tafel. Varkenshaas is het meest malse deel van het varken, met een fijne structuur en subtiele smaak. Perfect om te marineren, in spek te wikkelen of gewoon puur op de grill te leggen. Puur vlees uit het Groene Hart Het Waards Varken is een streekproduct uit het Groene Hart, waarbij de dieren in een stressvrije omgeving opgroeien en een uitgebalanceerd dieet krijgen. Dit zorgt voor vlees van topkwaliteit met een natuurlijke, volle smaak en een zachte structuur – ideaal voor spiesjes die snel en gelijkmatig garen. Bereidingstip: Kort en krachtig grillen Varkenshaas spiesjes hebben niet veel nodig om te schitteren op de BBQ. Grill ze op middelhoog vuur, ongeveer 2-3 minuten per kant, tot ze een mooie goudbruine kleur hebben en een kerntemperatuur van 63-65°C bereiken. Wil je extra smaak? Marineer ze vooraf in een mengsel van olijfolie, knoflook en verse kruiden of lak ze af met een honing-mosterdsaus voor een licht gekaramelliseerd korstje. Deze spiesjes zijn ideaal als lichte BBQ-snack, voorgerecht of onderdeel van een complete grillervaring. Snel, eenvoudig en onweerstaanbaar mals!

    Nog 92 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €11,25

  • DeRaza Iberico DeRaza Iberico - Varkenshaas (solomillo) DeRaza Iberico DeRaza Iberico - Varkenshaas (solomillo)

    DeRaza Iberico DeRaza Iberico - Varkenshaas (solomillo)

    1 review

    Nog 95 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    DeRaza Iberico - Varkenshaas (solomillo) DeRaza Iberico Varkenshaas: Een BBQ-hoogstandje voor de ultieme vleesliefhebber! Deze exclusieve solomillo is de kroon op elke barbecue, afkomstig van Iberische varkens die traditioneel grazen in Zuid-Spanje. Hun dieet van knollen, noten en kruiden zorgt voor een ongekende smaakdiepte. BBQ Bereidingstips: Laat het vlees op kamertemperatuur komen voor gelijkmatige garing Gebruik indirect vuur voor optimale malheid Kruid licht met zeezout en versgemalen zwarte peper Laat na het grillen 5-10 minuten rusten voor maximale sappigheid De unieke marmering en subtiele vetlaag garanderen een onovertroffen zachte structuur. Perfect voor een verfijnd barbecue-gerecht dat jouw gasten zal verbazen en bekoren. Serveer met een rijke rode wijn voor een ultieme culinaire ervaring. IBERICO VARKENSHAAS MET ZOMERSE SALSA Regelmatig maken we onze eigen recepten, maar ook wij surfen wat af op het web op zoek naar nieuwe recepten en inspiratie.Zo vonden we dit recept van Ellen's Cuisine en wisten meteen dat wordt hem. Eerst maken we de marinade:3 teentjes knoflook hakken we fijn, net als 1 ui. Dit doen we samen met het sap van 2 limoenen, 1,5 el rode wijnazijn, 1,5 el Worcestersaus, 2 tl komijnpoeder, 3 tl chillivlokken en 3 el olijfolie in een kom en mengen dit goed door.We doen 2 varkenshaasjes in een plastic zak en schenken daar de marinade bij. De zak knopen we met zo min mogelijk lucht dicht en we kneden de marinade nog even goed door het vlees.De zak gaat de koelkast in voor minimaal 3 uur. Maar een hele nacht is ook prima. De Salsa.Dan snijden we een rode ui in grove stukken, we halen de zaadjes uit 1 rode paprika en snijden deze ook in grove stukken en halveren 125 gram kerstomaatjes.Dit alles doen we met een handvol peterselie, 50 ml olijfolie, 2 el rode wijnazijn, 1,5 tl gerookte paprika poeder, een snufje suiker en zout en peper in de blender en mixen dit tot een grove saus.Let op dat je echt stukjes en een grove structuur houdt.Deze kom gaat de koelkast in tot we serveren. De Big Green Egg hebben we inmiddels op 180 graden direct heat staan. De varkenshaasjes vegen we grofweg schoon van de marinade om te voorkomen dat deze verbrand, de smaak zit al in het vlees.Dan gaan ze op het gietijzerrooster en grillen we ze even rondom aan. Daarna plaatsen we ze indirect (met platesetter, conveggtor, of gewoon aan de indirecte kant van je Weber) en garen we ze door naar een kerntemperatuur van 61-62 graden.We halen ze van de bbq en laten ze nog even rusten waarbij ze naar 64 graden stijgen, dit is mooi rosé. Nu snijden we dunne plakken op de plank en serveren de salsa en wat peterselie erbij.Hoe zomers wil je het hebben?

    Nog 95 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €6,29

Footer image

© 2025 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.