Het lekkere van deze zomerse speklapjes is dat je ze zowel op de BBQ als in de keuken kan bereiden..
Nog geen half uur werk en echt om je vingers bij af te likken. Mensen vragen vaak, voor hoeveel personen is dit? Als je een beetje beschaafd opschept kan je er met 4 van eten, maar doe je je best dan kom je met 2 hongerigen ook een heel eind. Je moet dus zelf even inschatten onder welke categorie je valt.
Meng een kopje van je favoriete BBQ saus (kies één van onze all round / basis BBQ sauzen als Blues Hog, Noskos etc.) en meng hier een 1 theelepel gerookte paprika poeder door. Bestrijk de al gemarineerde speklapjes nog even rondom met de saus (sorry Gert).
Snij 2 stengels bleekselderij en 1 groene paprika in kleine blokjes en 1 rode ui fijn. Zet een pan op het vuur met 0,5 liter water. Doe hier een halve tablet runderbouillon in en los deze al roerend op. Doe de basmati rijst en de gesneden groente bij het kokende water en kook in 10-12 minuten beetgaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Plaats ondertussen de gietijzeren skillet op het vuur en maak hem goed heet.
Doe een klein beetje olie in de skillet en bak de speklapjes aan beide zijden een paar minuten op hoog vuur. Doe de verse ananasblokjes en wat takjes tijm erbij en bak deze 4 minuten mee. Temper het vuur iets, doe nu de BBQ/paprikasaus die over is er bij en wat ananassap, roer goed om en laat het even 2 minuutjes door pruttelen.
Verwijder de takjes tijm en serveer de speklapjes op de rijst met wat peterselie. Heerlijk bij dit grauwe weer, maar we kijken ook al uit naar een zomeravond om dit te maken.
Bereidingstijd: < 30 minuten
Aantal personen: 2-4
Ingrediënten:
4 speklapjes
Peterselie en tijm
1/2 ananas in stukjes (+sap)
Gerookt paprikapoeder
0,5 runderbouillon tablet
150g basmatirijst
1 groene paprika
2 stengels bleekselderij
1 rode ui
Tags
Featured products
Waards varken Speklappen gemarineerd
€7,50
€54,95
€49,99
Blues Hog Original BBQ Sauce
€9,95