Gister voor de lunch een heerlijke Golden Cheeseburger van 200 gram gemaakt. Uiteraard kan je ze ook kleiner maken, maar waarom zou je?
We beginnen met 400 gram Waards rund gehakt en mengen hier 25 gram Golden burger kruidenmix doorheen.
Even goed kneden en 2 gelijke ballen maken.
Deze gaan in de hamburgerpers, dat past bijna. Dus als ze er uit komen even de overtollige randjes in model duwen.
De burgers bestrijken we met olijfolie.
Ondertussen hebben we de Big Green Egg opgestookt naar ruim 200 graden met het gietijzeren rooster er in.
We snijden de broodjes door en besprenkelen de snijkanten met olijfolie.
Dan leggen we ze direct heat op het gietijzer en grillen de broodjes rondom. Pas op, ze verbranden snel.
Nu is het tijd voor de burgers en na een paar minuten draaien we ze 45 graden voor een mooie ruit.
Na weer een paar minuten draaien we ze om en herhalen de actie.
Dan plaatsen we het RVS rooster hoog in het ei en leggen de burgers hier op. Op elke burger leggen we 5 plakjes verse cheddar (dus niet die plastic cheddar). We laten de burgers garen en de kaas smelten.
Ondertussen beginnen we met de bouw van de broodjes in de volgorde:
1. Broodje
2. Hamburgersaus van Koks voor Koks
3. Veldsla
4. Golden Cheeseburger
5. Hamburgersaus van Koks voor Koks
6. Rode ui ringen
7. Schijfje tomaat
8. Plakje augurk
9. Kapje
Echt een lekker gekruide heerlijke burger met bite en ook frisse smaken. Weer een aanrader.
We beginnen met 400 gram Waards rund gehakt en mengen hier 25 gram Golden burger kruidenmix doorheen.
Even goed kneden en 2 gelijke ballen maken.
Deze gaan in de hamburgerpers, dat past bijna. Dus als ze er uit komen even de overtollige randjes in model duwen.
De burgers bestrijken we met olijfolie.
Ondertussen hebben we de Big Green Egg opgestookt naar ruim 200 graden met het gietijzeren rooster er in.
We snijden de broodjes door en besprenkelen de snijkanten met olijfolie.
Dan leggen we ze direct heat op het gietijzer en grillen de broodjes rondom. Pas op, ze verbranden snel.
Nu is het tijd voor de burgers en na een paar minuten draaien we ze 45 graden voor een mooie ruit.
Na weer een paar minuten draaien we ze om en herhalen de actie.
Dan plaatsen we het RVS rooster hoog in het ei en leggen de burgers hier op. Op elke burger leggen we 5 plakjes verse cheddar (dus niet die plastic cheddar). We laten de burgers garen en de kaas smelten.
Ondertussen beginnen we met de bouw van de broodjes in de volgorde:
1. Broodje
2. Hamburgersaus van Koks voor Koks
3. Veldsla
4. Golden Cheeseburger
5. Hamburgersaus van Koks voor Koks
6. Rode ui ringen
7. Schijfje tomaat
8. Plakje augurk
9. Kapje
Echt een lekker gekruide heerlijke burger met bite en ook frisse smaken. Weer een aanrader.
Tags
Featured products
Waards rund ( Rubia Gallega) Waards Rundergehakt
€8,99
Golden BBQ Golden Burger kruidenmix
€9,99
€17,95