Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
170277670_1653139894879632_8792711493043861254_n-1

WAARDSE BOERDERIJ KIPKARBONADES MET REGAH HOT CHICKS RUB EN HANS WORST BLACK BEER SAUCE

Het is een beetje CITY MEETS COUNTRY als je 2 stadsberoemdheden als de Rotterdamse Hans Worst en de Haagse Rokende Règâhs samenbrengt op de Waardse Boerderij kip uit het Groene Hart. Je kan kippenvleugels, drumsticks of een hele kip gebruiken, maar wij kozen voor lekker dikbevleesde kipkarbonades. Dit zijn kippendijen met bot.

Het is een beetje CITY MEETS COUNTRY als je 2 stadsberoemdheden als de Rotterdamse Hans Worst en de Haagse Rokende Règâhs samenbrengt op de Waardse Boerderij kip uit het Groene Hart.

Je kan kippenvleugels, drumsticks of een hele kip gebruiken, maar wij kozen voor lekker dikbevleesde kipkarbonades. Dit zijn kippendijen met bot.

Deze bestrooien we royaal met de Smoking Hot Chicks Rub van de Rokende Règâhs. Dan schenken we over de helft van de karbonades Black BeerSaus van Hans Worst en verdelen dit met een kwast.

De Big Green Egg hebben we ingesteld op 150 graden indirect met het gietijzer rooster onder de convEGGtor en het RVS rooster erboven. We leggen de kip op het RVS rooster, doen nog een klein beetje rooksnippers bij de kolen en sluiten de deksel.

Na een half uurtje draaien we de dijen en ‘lakken' we de 4 Black Beer stukken nog een keer met de saus.

Een stukje laten we ongekruid voor onze BBQ DOG.

Als de kip boven de 72 graden kerntemperatuur is halen we het rooster en de convEGGtor uit het ei en leggen de kip heel even op het gietijzerenrooster wat goed heet onderin ligt. PAS OP, de gecarameliseerde dijen verbranden snel, dus alleen even snel aangrillen.

We serveren de kip met een los schaaltje saus, strooien er wat lente ui en sesamzaadjes over. Lekker om er een frisse bietensalade bij te maken.

Bestel hier je Waardse Boerderij Kipkarbonades

Bestel hier de Hans Worst Black Beer sauce

Bestel hier je Rokende Règâhs Rub

 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.