Mocht je geen zin hebben om een hele avond in de keuken of achter de BBQ te staan dan is dit echt een perfect alternatief. We nemen 2 Waardse Biefstukjes (Tournedos of Wagyu biefstuk kan natuurlijk ook) en laten deze op kamertemperatuur komen en deze bestrooien we met zeezout.
De gietijzeren koekenpan van Petromax zetten we voor het gemak binnen op het fornuis en laten we goed heet worden.
Als deze heet is verlagen we de temperatuur iets en doen per biefstuk 1/4 pakje margarine in de pan.
Als de bruisbelletjes verdwijnen leggen we de biefstuk in de pan. Niet rondschuiven, gewoon laten liggen en bedruipen met het braadvocht.
Na een paar minuten draaien we de biefstukjes om en herhalen de stappen.
Nu is het een kwestie van voelen of meten tot je de juiste kerntemperatuur (48 - 49 graden) bereikt hebt. Vind je voelen moeilijk gebruik dan bijvoorbeeld onze superfast Thermapen.
Laat de biefstukjes 5 minuten rusten onder een stukje folie en doe een scheutje warm water in de pan. Schraap met een spatel over de bodem, roer goed door en laat de jus even inkoken.
Leg de biefstuk op een bord en giet de jus eromheen. Volgens goed eetcafé gebruik moet de biefstuk zwemmen in de jus.
Heerlijk met salade en wat friet, maar nog lekkerder met wit (stok)brood om de jus op te deppen.
Of je nu een tafel vol hebt of misschien wel alleen met een bord op schoot op de bank zit, hiermee heb jij een heerlijke biefstuk
Bestel hier je Waards Rund Biefstuk
Tags
Featured products
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00