Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
272625210_1860911284102491_4860342128291828579_n-1

Waards Lamsrack met honing-tijmboter

We halen de lamsrackjes (totaal 950 gram) uit de koeling en laten deze op temperatuur komen. De Big Green Egg stoken we ondertussen op naar 200 graden en we plaatsen het RVS rooster onderin de Big Green Egg. De lamsracks wrijven we in met wat Di Lorenzetto olijfolie en bestrooien we met wat afgeriste tijm en versgemalen peper.

Waards Lamsrack met honing-tijmboter

Simpeler dan dit kan je het bijna niet maken, maar zo lekker.

Eert mengen we 100 gram zachte roomboter met 2 EL honing en 6 takjes afgeritste tijm en wat zeezout en peper. Even goed door mengen en in folie rollen we daar een ‘worstje' van en leggen deze in de vriezer.

We halen de lamsrackjes (totaal 950 gram) uit de koeling en laten deze op temperatuur komen.

De Big Green Egg stoken we ondertussen op naar 200 graden en we plaatsen het RVS rooster onderin de Big Green Egg.

De lamsracks wrijven we in met wat Di Lorenzetto olijfolie en bestrooien we met wat afgeritste tijm en versgemalen peper.

De Gietijzeren Petromax skillet plaatsen we op het rooster en laten we op temperatuur komen. Dan gaat hier een beetje olijfolie in en leggen we de lamsrackjes er in.

We snijden alvast 2 teentjes knoflook in plakjes en draaien de rackjes om als deze mooi aangebraden is.

Zijn ze rondom aangebraden, dan halen we de skillet uit de Big Green Egg en plaatsen het rooster hoog en verlagen de temperatuur maar ca. 175 graden.

Nu doen we royaal olijfolie in de skillet bij de rackjes en doen hier de knoflook, wat cherrytomaatjes en wat takjes tijm bij.

We plaatsen de Meater+ en zetten de skillet terug in de Big Green Egg.

We halen de honing-tijmboter uit de vriezer en leggen deze op een koele plaats.

De Racks garen naar een kerntemperatuur 53 graden, halverwege draaien we het vlees een keer om.

Als de kerntemperatuur 54 graden bereikt heeft halen we het vlees uit de pan en laten het onder folie 5 minuten rusten op een warme plek.

Dan snijden we de ribbetjes los en serveren het lam met aardappelgratin en de tomaatjes. Dan halen we met de kaasschaaf krullen van de boter en leggen deze op het vlees.

  • Een heerlijk recept waar je met 4 van kan eten.
  • Voorbereiding 15 minuten
  • Bereiding 25 minuten

 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.