Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
318433135_2105120063014944_7705025919982005585_n

TOURNEDOS IN SINAASPPEL PORTJUS

In ons ossenhaas trio zitten 3 keurig apart verpakte tournedos. Uiteraard laten we deze in de koelkast ontdooien en halen deze een half uurtje voor gebruik uit de koelkast. Online zagen we een mooi gerechtje voor deze lekker biefstukjes.

In ons ossenhaas trio zitten 3 keurig apart verpakte tournedos. Uiteraard laten we deze in de koelkast ontdooien en halen deze een half uurtje voor gebruik uit de koelkast.

We maken 3 sinaasappels schoon en raspen de schil hier af.
Dan mengen we het sap van 2 sinaasappels, 2 EL frambozenazijn, 4 EL walnootolie, zout en peper in een komt in mengen hier ook nog 1 EL sinaasappelrasp doorheen.

We pakken een zakje gesneden rode kool en halen hier de aller grofste stukjes tussen uit. Dit mengen we door de adresseing en laten we een uur staan. De kool wordt mooi zacht van het zuur.

De Jus:
We mengen 150 ml port en 400 ml rundfond met het sap van1 sinaasappel, voegen een kaneelstokje toe en mengen de resterende sinaasappelrasp er doorheen.
Laat dit tot de helft inkoken.

We bestrooien de tournedos rondom met zout en peper en vouwen 2 plakjes rauwe ham dubbel. Zo een lange strook op een snijplank.

De zachte tourndos ‘kneden’ we rond tot de hoogte van de ham.
we leggen hem op de ham en rollen de strook op. Slagerstouwtje er om en klaar. Dit doen we bij alle 3 uiteraard.

De pan staat op het vuur en we doen hier 100 gram boter in. Als het bruisen minder wordt plaatsen we de tournedos in de pan.

We bedruipen de tournedos continu met de hete boter en na een paar minuten draaien we biefstukjes en herhalen het bedruipen.

De tournedos leggen we warm apart onder aluminium folie (let wel op dat deze zo nog even doorgaren) en de helft van de overgebleven boter halen we uit de pan. De jus zeven we en het gezeefde vocht mengen we door het braadvet. dit koken we in tot een mooie jus. Eventueel kan je deze nog wat binden met maizena.

De tournedos gaan met krieltjes en de rode kool op een bord en we schenken de jus er bij.

Zo staat er weer een topgerechtje van ons ossenhaas trio op tafel.

Bestel hier je ossenhaastrio

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.