Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
STEAK FRITES - USA Prime Entrecote

STEAK FRITES - USA Prime Entrecote

Het was weer tijd voor een lekkere steak frites. Super basic, maar geweldig van smaak.
We gebruiken 2 mooie entrecotes van USA PRIME met een geweldige vetmarmering.
Eerst halen we het vlees uit de koeling en uit de verpakking, deppen het droog en laten het even op temperatuur komen.
Ondertussen schillen we wat aardappels en snijden hier 6x6 mm Franse frietjes van met de OXO Chef’s mandoline 2.0.
Deze frietjes deppen we goed droog en frituren we een paar minuten voor.
De Bastard Large hebben we weer opgestookt met de kolenmand helemaal vol en een gietijzeren compact rooster direct op de kolenmand.
Het vlees deppen we nogmaals droog en kruiden we dan met Zeeuwsche Zoute Puur.
Eerst zetten we het vlees met de vetrand op het rooster en wachten tot deze begint te smelten. Dan leggen we het vlees plat op het rooster.
Na ca. anderhalve minuut draaien we het vlees 45 graden voor een mooie diamantvormige grillmark.
We keren het vlees en herhalen dit op de andere kant van het vlees.
Dan halen we het vlees van het rooster en plaatsen het Multilevel cooking system van The Bastard. De temperatuur daalt naar 130 - 140 graden en we leggen de steaks op het RVS rooster.
We laten de entrecote met een dikte van bijna 5 cm rustig doorgaren naar een kern van 50 graden en laten ze dan rusten op een warme plaats.
Ondertussen bakken we de frietjes af.
We serveren de steak met de frietjes, en Koks op Straat truffelketchup en spek / uien mayonaise.
De simpelste bereiding, maar ook één van de lekkerste bereidingen van de BBQ.
Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2025 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.