Het was weer tijd voor een lekkere steak frites. Super basic, maar geweldig van smaak.
We gebruiken 2 mooie entrecotes van USA PRIME met een geweldige vetmarmering.
Eerst halen we het vlees uit de koeling en uit de verpakking, deppen het droog en laten het even op temperatuur komen.
Ondertussen schillen we wat aardappels en snijden hier 6x6 mm Franse frietjes van met de OXO Chef’s mandoline 2.0.
Deze frietjes deppen we goed droog en frituren we een paar minuten voor.
De Bastard Large hebben we weer opgestookt met de kolenmand helemaal vol en een gietijzeren compact rooster direct op de kolenmand.
Het vlees deppen we nogmaals droog en kruiden we dan met Zeeuwsche Zoute Puur.
Eerst zetten we het vlees met de vetrand op het rooster en wachten tot deze begint te smelten. Dan leggen we het vlees plat op het rooster.
Na ca. anderhalve minuut draaien we het vlees 45 graden voor een mooie diamantvormige grillmark.
We keren het vlees en herhalen dit op de andere kant van het vlees.
Dan halen we het vlees van het rooster en plaatsen het Multilevel cooking system van The Bastard. De temperatuur daalt naar 130 - 140 graden en we leggen de steaks op het RVS rooster.
We laten de entrecote met een dikte van bijna 5 cm rustig doorgaren naar een kern van 50 graden en laten ze dan rusten op een warme plaats.
Ondertussen bakken we de frietjes af.
We serveren de steak met de frietjes, en Koks op Straat truffelketchup en spek / uien mayonaise.
De simpelste bereiding, maar ook één van de lekkerste bereidingen van de BBQ.
Featured products
USA Prime USA Prime Entrecote
€15,50
The Bastard Cast Iron Grid
€52,95
Zeeuwsche Zoute Zeeuwsche Zout Puur
€7,95
€99,00
The Bastard Urban Large Complete
€1.599,00