Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
275548843_1890085831185036_1573358529541182509_n-1

SPITGRILLED UMi 'THE ART OF MEAT' PICANHA

Deze mooie 200 dagen graan gevoerde Uruguayse Black Angus Picanha van het spit is echt super. Eerst snijden we de vetkap kruislings in en bestrooien deze met grof zeezout, dit masseren we even in. Dan snijden we de picanha in 3 dikke stukken (en een puntje), buigen de stukken in een U-vorm met de vetkap naar buiten en rijgen deze aan het spit.

Deze mooie 200 dagen graan gevoerde Uruguayse Black Angus Picanha van het spit is echt super. Eerst snijden we de vetkap kruislings in en bestrooien deze met grof zeezout, dit masseren we even in. Dan snijden we de picanha in 3 dikke stukken (en een puntje), buigen de stukken in een U-vorm met de vetkap naar buiten en rijgen deze aan het spit. We zetten de vleesvorken vast en bestrooien de Picanha rondom royaal met Bad Buffalo Gunpowder van onze Haagse vrienden, de Rokende Règâhs.

De Big Green Egg hebben we weer opgestookt en het draaispit geplaatst. Temperatuur staat op goed 200 graden. We strooien even een royale hand Axtschlag Strong Beer/Oak chips rooksnippers op de hete kolen. Dit hout komt van eiken vaten waar sterk bier in gerijpt is.

De Meater plaatsen we aan de buitenzijde parallel aan het spit. (Let op! dit is op eigen risico, het kan de levensduur van je Meater verkorten). Het spit gaat in de Green Egg en nu is het afwachten.

Vooraf hebben we een rode Chimichurri gemaakt door 1 cup (240 ml) peterselie, 2 grote (Roma) tomaten, 1 Jalapeño peper, 3 tenen knoflook, 3 el rode wijn azijn, een halve rode ui, 2 el milde paprikapoeder en wat oregano in de blender te mixen tot een niet al te fijne structuur. Hier voegen we 60 ml Di Lorenzetto olijfolie aan toe en mengen deze nog even door.

Laat de chimichurri minimaal een paar uur in de koelkast staan zodat de smaken goed samenvloeien.

Terug naar ons spit. Als de picanha een kerntemperatuur heeft van 50 graden halen we de spies uit het ei en laten hem 5 tot 10 minuten rusten.

Alles draait om beleving, dus serveren we de picanha op een oud stuk steenschot waar we een schuin gaatje in geboord hebben. Je kan hier uiteraard elke plank voor gebruiken. Onder de spies leggen we o.a. wat groentechips en de chimichurri.

We snijden hele dunne plakjes van de Picanha en eten dit met de chimichurri.

 

 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.