Dus stookten we de oven op naar 180 graden.
Dan verhitten we de skillet op middelhoog vuur en voegen wat olie toe.
Ondertussen kruiden we de kippendijen met Noskos The Chicken Rub en wat Herbs de Provence.
Wij gebruikte kippendijen zonder vel, maar met vel is ook heerlijk.
Bak de kipdijene rondom bruin en leg ze apart. Dan doen we een EL boter in de pan voegen de ui toe tot deze glazig is en dan bakken we de knoflook 30 sec. mee.
Nu doen we de wijn erbij en schrapen het baksel goed los en mengen alles goed door.
Tijd voor de bouillon, mosterd, room en tijmblaadjes en wat zeezout en peper voor de smaak.
Nu leggen we de kip terug in de pan en plaatsen de skillet in de oven op 180 graden gedurende ca. 35 min. tot de kip een kerntemperatuur heeft van 75 graden.
De saus is dan tot ongeveer de helft ingekookt en lekker geconcentreerd.
Ben je bang dat de saus te snel inkookt voeg dan tussentijds wat wijn of bouillon toe, maar tot de helft inkoken is de bedoeling.
INGREDIËNTEN
• 3 eetlepels olijfolie
• 500 gram kippendijen
• 1 theelepel Provençaalse kruiden
• Noskos The Chicken Rub
• 1 theelepel zeezout
• ½ theelepel versgemalen zwarte peper
• 1 eetlepel ongezouten boter
• 1 cup in blokjes gesneden gele ui
• 4 teentjes knoflook dun gesneden
• ½ cup witte wijn; Droog of droog
• ½ cup kippenbouillon
• ½ cup creme fraiche
• 2 theelepels honingmosterd
• 2 theelepels Dijon-mosterd
• 2 theelepels boerenmosterd of ouderwetse mosterd
• 4 takjes tijmblaadjes
• zeezoutzout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Featured products
Waardse boerderijkip Kippendijen zonder vel
€7,36
NOSKOS The Chicken
€9,95
Petromax Gietijzeren Grill Skillet met steel
€49,99