Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
103476824_1404585769735047_5198989695621358399_o

Ribeye Español con salsa agridulce

Los van de kleuren zijn ook alle geuren uit dit recept echt super. Eerst de dampende saus van de smorende paprika en ui en even later de heerlijke grill geur van de searing van de dikke Rib Eye. Fantastisch!

Bij dit recept is het eigenlijk de bedoeling dat je de steak in stukken snijdt, in een schaal legt, de groenten en saus er overheen en dan in de oven.
Dat ging me toch te ver met deze mooie 7 cm dikke dry aged Rubia Gallega rib eye van bijna 1 kilo. Maar na het lezen van dit Spaanse recept leek de smaak combi me wel heerlijk. Zeker in combinatie met gekookte krieltjes.
We serveren de paprika’s in saus dus apart met de krieltjes, zo kan je zelf bepalen wat je gecombineerd eet.

Eerst snijden we de 3 paprika’s en 2 zoete uien in plakken en versnipperen 2 knoflooktenen. Van de paprika verwijderen we de zaden.
We mengen 360 ml Ketchup, 3 theelepels Worcestershire saus, 3/4 theelepel grof zout, een halve theelepel vers gemalen zwarte peper en 3 eetlepels water.

Ondertussen verwarmen we de Petromax Dutch Oven in de Big Green Egg even direct heat. We doen hier wat olie in en braden de ui, paprika en knoflook heel even aan en voegen de saus toe.
Dan plaatsen we de convEGGtor en zetten de Dutch Oven terug op ca. 110 graden dome-temperatuur.
De saus zal zo zachtjes door pruttelen. Dit laten we ruim een uurtje zo staan.
We steken even wat Firebrand briketten aan. Halen dan de Dutch oven uit de Big Green Egg en zetten deze apart met de briketten op de deksel.
Het gietijzer geleidt perfect en zo blijft de saus lekker warm.

De Rubia Gallega Dry Aged rib eye hebben we ruim van te voren uit de koelkast gehaald om alvast wat te ‘luchten' en op temperatuur te komen.
We bestrooien hem met grof Maldon zeezout en steken de Meater er in.
Dan leggen we hem op het rooster, indirect heat.

Onder de convEGGtor hebben we het gietijzeren rooster gelegd en boven de convEGGtor het RVS. We houden een temperatuur van 110 graden aan, de Meater stellen we in op 50 graden.
Na ca 3 kwartier is de kern 50 graden en halen we de platesetter en het RVS uit de Big Green Egg, het gietijzeren rooster is al lekker voorverwarmd, maar nu gaan de deksel en alle schuiven open van de Big Green Egg en is zowel het vuur als het rooster in no time goed heet.

We grillen de rib eye rondom af waarbij het vet mooi smelt. Blijf er bij en let goed op, flamegrilled is prima, maar we willen niet dat het vet serieus gaat branden (zwarte rook) dat geeft een bittere smaak.
Dan leggen we de rib eye nog 10 minuutjes losjes onder folie weg om te rusten.

We snijden de rib eye aan en je ziet meteen het mooie van low and slow voorgaren. De rib eye is van boven tot onder mooi egaal van garing met alleen een buitenkorstje er op.
We malen er wat peper over en serveren de rib eye met de krieltjes en de gesmoorde zoetzure paprikasaus.

Buen provecho

Bestel hier je rib eye

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.