Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
337526649_766576731640555_1751359161599974414_n

Reli's Paasbrunchtip: Koud gerookte truffel eiersalade

Eind volgende week is het alweer pasen. En bij pasen denk je aan eieren. Onder het figuurzagen van de houten paashaasjes bedacht Reli onderstaand recept. Een heerlijk apart eiersalade-recept voor de Paasbrunch. Uiteraard hebben we dit meteen op de foto gezet. We serveerden de eiersalade op het Butcher Block van The Bastard met B’rustiek Flute brood van Bussing beide verkrijgbaar in onze shop.

Eind volgende week is het alweer pasen. En bij pasen denk je aan eieren. Onder het figuurzagen van de houten paashaasjes bedacht Reli onderstaand recept. Een heerlijk apart eiersalade-recept voor de Paasbrunch.

Uiteraard hebben we dit meteen op de foto gezet. We serveerden de eiersalade op het Butcher Block van The Bastard met B’rustiek Flute brood van Bussing beide verkrijgbaar in onze shop.

Ingredienten:

7 eieren

Truffelmayonaise Koks op straat

Bosje bieslook

Limoensap

Limoenzout

Peper

B’rustiek Flute

Accessoires:

Koud rookgenerator

waxinelichtje

Cedar rookmot

Kook de eieren hard en laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren en dep ze goed droog, anders kunnen ze de rook niet goed opnemen. Vul de koude rookgenerator met cederhout rookmot en steek het waxinelichtje aan. Als de rookmot begint te smeulen, verwijder je het waxinelichtje en plaats je de koude rookgenerator op je deflector in de kamado. Plaats de eieren, niet tegen elkaar, op het rvs rooster aan de andere kant van de rookgenerator.

Zorg ervoor dat zowel de luchtinlaat als de luchtuitlaat op ongeveer een centimeter open staat zodat de rook goed kan circuleren. Rook de eieren voor 1,5 tot 2 uur.

Snij de eieren fijn en meng hier truffelmayonaise doorheen totdat er een smeuïge salade ontstaat. Snij een bosje bieslook fijn, houd een eetlepel apart voor decoratie, meng dit door de eiersalade. Voeg limoensap, limoenzout en peper naar smaak toe.

Serveer de gerookte eiersalade op sneetjes knapperige B’rustiek Flute van Bussing. Het brood bak je direct uit de vriezer in 15 minuten indirect op een temperatuur van 180 graden mooi knapperig op de kamado.

Bestel hier je coldsmoke generator

Bestel hier je truffelmayonaise

Bestel hier je Bastard Butcher Block

 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.