Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
395637686_759658012842699_3642362103026844886_n

Pasta Pesto Schnitzel

Deze keer gaan we op de Italiaanse toer met Pasta met zelfgemaakte pesto en salade. We gebruiken onze XL schnitzel van 350 gram, maar je kan ook de 150 grams uit ons weekpakket D gebruiken.

Het is echt weer tijd voor schnitzels. We hebben al de vol gevulde schlemmer gemaakt, schnitzel met zigeunersaus, Wiener style, met gegratineerde kaas, met cranberrysaus etc. Bekijk ze hier allemaal nog maar eens in onze recepten. Maar deze keer gaan we op de Italiaanse toer met Pasta met zelfgemaakte pesto en salade.

We gebruiken onze XL schnitzel van 350 gram, maar je kan ook de 150 grams uit ons weekpakket D gebruiken.

Salade: We halveren een avocado en verwijderen de pit, snijden het vruchtvlees in de schil in de lengte en breedte en scheppen de blokjes er uit.

We snijden een tomaat doormidden en verwijderen de kern. dan snijden we deze in dunne plakjes en tevens een bosui in ringen.

Een kleine komkommer snijden we in halve plakjes en dat gaat allemaal in een schaal met de blokjes van een halve avocado, 1 el olijfolie en 1 el witte wijn azijn.

Beetje peper, zout en suiker naar smaak toevoegen, doorhusselen en dan zetten we deze koel weg.

Pesto: We raspen wat Grana Padano, pellen een knoflookteen, plukken wat basilicum (ca. 5-6 takjes met steel) en hakken dit grof.

We pureren de 2e helft van de avocado met 3/4 van de kaas, knoflook, basilicum, 2el water 2 el olijfolie en 1 el azijn.

Nog wat zout en peper naar smaak erbij en klaar.

De schnitzels zijn al gepaneerd, maar in het kader van meer is beter halen we ze nog een keer door een geklopt eitje en een bord met panko of broodkruim.

We zetten de penne pasta op de Foker brander en koken dit in 10 minuten beetgaar. We halen 100 ml kookvocht uit de pan, gieten de pasta af en zetten het in de pan warm weg.

Ondertussen gaan we aan de slag met de schnitzel. Deze bakken we in een skillet op The Bastard met veel boter en olie op hoog vuur.

Tijdens het bakken gieten we het vet met een lepel over de schnitzel voor een mooie krokante korst.

De pasta plaatsen we terug op laag vuur en hier mengen we de pesto, 40 ml kookvocht, zout en peper naar smaak door.

Op een warm bord maken we een bedje van de pasta met wat geraspte kaas en daarop leggen we repen van de schnitzel.

De salade serveren we ‘on the side’ in een kommetje.

Een super gerecht op deze herfstavond. Leuk om buiten te maken, maar kan ook prima binnen in je keuken.

Bestel hier je Schnitzel XL

Bestel hier je weekpakket D

www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Next level in BBQ!

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.