Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
IMG_0187

Klassieke chateaubriand van de PYRON en BIG GREEN EGG

De Big Green Egg stellen we in op indirect en 110 graden. Hierdoor zal het vlees mooi egaal garen en niet van bruin naar rosé gekleurd zijn als je hem straks doorsnijdt. We willen geen bleek stuk vlees, maar een mooie grill buitenkant. Dus hebben we onze Pyron weer opgestookt (ook gezellig en lekker warm). We plaatsen de deksel van de Dutch oven op de ringstandaard en laten hier 50 gram boter in smelten. Als dit gesmolten is doen we daar de uien en knoflook bij en braden dit even. Ondertussen hebben we de Chateaubriand gekruid met peper en zout en direct op de grillplaat van de Pyron gelegd. We grillen hem even rondom aan voor de lekkere smaak en kleur en leggen hem dan in de Dutch Oven deksel met de boter, ui en knoflook. Hier voegen we nog 50 gram boter aan toe en 2 laurierbladeren. We brengen de MEATER aan en plaatsen de Do deksel in de Big Green Egg.

We wachten nu tot we een kerntemperatuur bereiken van 50 graden.

Als het zover is (ca. 30 minuten in ons geval),halen we de deksel uit de Egg en leggen het vlees weg in folie om te rusten.

We laten het botervet uit de DO deksel lekken in een wokpan en zetten de Do op de Pyron en gieten er kalfsfond bij. Dit laten we even lekker inkoken.

De Jus gieten we dan door een zeef in een steelpan.
De wokpan gaat hierna op de Pyron en hierin bakken we de champignonmix.
Ondertussen roeren we wat koude boter door de jus om deze te binden.

We snijden het vlees aan, serveren het met wat jus, de champignons, zoete aardappel frietjes en leggen er wat tuinkers bij.

Je kan zien hoe mooi egaal de Chateaubriand gegaard is.

Good Friends, Good Food, Good Times!

- www.beefexcluisef.nl -

 

Bestel hier je ossenhaas

 

Ingrediënten:

• 900 g chateaubriand

• 100 g boter

• 2 sjalotten

• 2 laurierbladeren

• 2 teentjes knoflook

• peper en zout

• grof zout

• olijfolie

• 400 ml kalfsfond

• zoete aardappel frietjes

• 200 g cantarellen/champignonmix

• garnituur: 1 bundeltje tuinkers

 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.