Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
IBERICO VARKENSWANGEN IN HERTOG JAN PRESTIGE

IBERICO VARKENSWANGEN IN HERTOG JAN PRESTIGE

Voor sommige is het idee misschien even slikken, maar varkenswangen zijn echt een aanrader. De wangspieren van de eikeltjes knabbelende Iberico zwartpoot varkens zijn de hele dag in de weer, dus is dit een stug stukje vlees. Maar na de juiste bereiding zijn ze heerlijk zacht. We bereiden ze simpel volgens een 2-2-1 methode.

We zijn weer aan de slag gegaan met ons Iberico Varkenswangetjes recept.
Voor sommige is het idee misschien even slikken, maar varkenswangen zijn echt een aanrader.
De wangspieren van de eikeltjes knabbelende Iberico zwartpoot varkens zijn de hele dag in de weer, dus is dit een stug stukje vlees.
Maar na de juiste bereiding zijn ze heerlijk zacht. We bereiden ze simpel volgens een 2-2-1 methode.
Eerst maken we de wangetjes schoon door de silverskin en overtollig vet weg te snijden.
Dan kruiden we ze met Grate Goods 'All purpose rub'.
De kamado stellen we in op 110 graden rooster temperatuur en indirect heat.
Op de gloeiende kolen leggen we 2 blokjes kersenhout van de BEEFX SMOKEWOOD lijn ’The good stuff’.
Let op dat je de temperatuur op je rooster goed in de gaten houdt, als deze te hoog is worden de wangen niet mooi zacht.
De wangetjes gaan op het RVS rooster en roken we gedurende 2 uur
Dan pakken we een bakje en gieten hier een flesje Hertog Jan Prestige in en 3 plakken roomboter.
We snijden 2 kleine witte uien in ringen en leggen deze op de boter. Hierop gaan de wangetjes en daar schenken we weer Smokey Mountain BBQ sauce van Blues Hog over.
Het bakje sluiten we dampdicht af en gaat terug in de kamado voor weer 2 uur op 110 graden.
Na 2 uur halen we de bak uit de kamado en leggen we de wangen weer los op het RVS rooster. Het vocht bewaren we en gebruiken we straks als jus over het vlees.
We lakken de wangen op het rooster af met Memphis Style Sweet and Smokey BBQ sauce van Grate Goods, Deze geeft nog even iets zoets en sticky aan de wangetjes.
Na een half uur herhalen we dit.
Ondertussen maken we een Pico di Gallo: Snijd 2 rijpe tomaten (zonder zaadlijsten) in kleine stukjes. Snipper een 1/2 sjalotje en 1 teentje knoflook en snijd een halve rode peper ragfijn. Meng alles in een kommetje goed door elkaar.
Voeg het sap van 1/2 limoen toe en voeg tevens een handje fijngehakte peterselie toe.
Meng tot slot 2 à 3 el olijfolie en een goede snuf zout en peper door het geheel.
Als de wangen klaar zijn serveren we deze met een romige aardappelgratin en de fris zure Pico di Gallo, een heerlijke tegenhanger voor de zoet/rokerige varkenswangen.
www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Next level in BBQ!

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.