Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
275520740_1892056920987927_4232217912714306659_n-1

IBERICO PORK RIBROAST & Customized Blues Hog Honey Mustard Sauce

Het vlees van de Spaanse eikeltjes knabbelende Iberico varkens is niet te vergelijken met ‘standaard’ varkensvlees. Wij hebben een mooi stukje Frenched rack bereid met een customized Blues Hog Honey Mustard Sauce en appeltjes. Frenched wil niets meer zeggen dan dat de botjes schoongesneden zijn.

We halen het vlees ruim op tijd uit de koeling en direct uit de verpakking. De buitenkant deppen we goed droog.

De vetkap snijden we kruislings in en deze kant wrijven we goed in met Flor del Delta zeezout. En vervolgens kruiden we hem rondom met ‘Porky White Chick, A rub for white meat’ van Angus & Oink. Dit laten we minimaal een half uurtje intrekken.

Ondertussen hebben we ook wat zoete appeltjes doorgesneden en met de snijkant in de calvados gelegd.

De Big Green Egg stoken we weer op naar ruim 200 graden en we leggen het gietijzeren rooster onderin. Het rack leggen we met de vetkant op het hete rooster en ‘rollen’ we voorzichtig over het gietijzer tot al het vet het rooster heeft geraakt.

Het vet druipt en vat vlam, let dus op dat je vetlaag niet verbrandt. De vlammen mogen er wel even aan likken, maar te zwart wordt bitter. Dit alles duurt maar een paar minuten.

Dan leggen we een kleine chunk BeefX Smokewood Cherry op de gloeiende kolen, plaatsen we het RVS rooster hoger in de Big Green Egg en temperen de temperatuur naar ca.160 graden. Het rack gaat op het rooster en we plaatsen de Meater.

Na 10 minuten leggen we de appeltjes erbij op het RVS rooster. Na een kwartiertje draaien we de appeltjes om en deze kruiden we de snijkant met all purpose rub

Ondertussen zetten we de Petromax Sauspan op de Foker en fruiten hierin een kleine versnipperde zoete ui. Als deze wat glazig is doen we daar ruim 1/3 pot Blues Hog Honey Mustard BBQ saus bij en roeren we goed door. We hebben een paar takjes verse rozemarijn en tijm fijngehakt en doen dit erbij, gevolgd door wat gedroogde peterselie en herbs de provence. Gewoon op gevoel en een kwestie van proeven, "Vaak bu'j te bang!" We willen de zoetpittige saus zo kruidiger maken wat goed bij het Iberico past. We roeren er nog een paar eetlepels creme fraiche doorheen om hem nog iets romiger te maken.

Het resultaat is echt super, dit moet je echt eens proberen.

Als het Iberico vlees een kerntemperatuur van 59 graden (wij garen Iberico iets minder ver door dan normaal varkensvlees) heeft bereikt halen we hem van het vuur en laten hem even rusten.

We snijden het rack en serveren deze sappige pork chops met de saus en appeltjes.

   

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.