Deze ribeyes zijn de top van het Noord Amerkaanse Black Angus rundvlees. De geweldige vetmarmering van deze steaks zorgt voor een smaakexplosie.
Vooraf kruiden we ze dan ook uitsluitend met Zeeuwsche Zoute Puur. Uiteraard zorgen we dat de steaks op kamertemperatuur zijn en de kamado stoken we op naar 250 graden.
Diep onderin vlak boven de kolen plaatsen we een gietijzeren rooster. Als deze door en door heet is pakken we de ribeyes en zetten deze even met de vetrand op het rooster tot dit vet begint te smelten.
Dan leggen we ze plat op het gietijzeren rooster. Het sissende geluid is al geweldig en het smeltende vet op de kolen zorgt voor een heerlijke geur.
We draaien de Steaks een kwart slag voor een mooie grillruit.
Dan nog even kort de andere kant afgrillen en de steaks laten rusten.
We gaan voor een kerntemperatuur van 50 graden en meten deze als de steaks van het rooster zijn gehaald.
Garing is natuurlijk iets persoonlijks, maar zulke steaks moet je echt niet te ver garen, dat is zonde.
We malen nog wat verse peper over de steaks en serveren deze met wat groente chips en in de schil gebakken aardappels.
Door de hoge grill temperatuur krijgen we een heerlijk gekarameliseerde korst op de steak die je alleen vind in een topklasse steakhouse.
Snij dunne plakjes en laat deze smelten op je tong.
Featured products
USA Prime USA Prime - Rib Eye
€16,00
Zeeuwsche Zoute Zeeuwsche Zout Puur
€7,95