GEROOSTERDE PAPRIKA SALADE Vegies?? Voor deze keer dan. Naast al die mooie stukken vlees is het natuurlijk ook lekker om een mooie side dish neer te zetten. Niets mis met de traditionele Coleslaw, maar wij wilden eens wat anders. In het ultieme BBQ boek van Jord vonden wij een recept van een mooie geroosterde paprika salade.
Even een vuurtje maken en de paprika besprenkelen met olijfolie zout en peper. Gril deze in z’n geheel direct op het vuur tot het vel zwart geblakerd is.
Leg ze in een schaal en laat ze een half uurtje afkoelen. Ondertussen ligt de deksel van de Dutch Oven op het vuur om pijnboompitjes te grillen. Hou ze goed in de gaten, ze verbranden snel.
Schraap het vel van de paprika, snijd ze door en verwijder de steeltjes en de pitjes. Snijd dunne reepjes van het zachte vruchtvlees.
meng 2 eetepels olijfolie met de witte wijnazijn en breng op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper. Mix de paprikareepjes met de veldsla, kaperappeltjes, geroosterde pijnboompitten en het olijfolie-azijnmengsel.
Ingrediënten:
6 rode punt paprika’s
4 el olijfolie
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
2 el witte wijnazijn
100 gr. veldsla
12 kappperappeltjes, uitgelekt en gehalveerd
4 el pijnboompitten
Featured products
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00