We gebruiken onze Waardse boerderij kiplollies. Deze injecteren we met de kant en klare AllBrine Ready Maple & Bourbon van Grate Goods. Dit is een lekkere zoete, maar krachtige pekel die het vlees nog malser en sappiger maakt. Voor een kilo kiplollies gebruiken we ongeveer 200 ml pekel. Dit laten we een uurtje inwerken in het vlees.
We gebruiken onze Waardse boerderij kiplollies. Deze injecteren we met de kant en klare AllBrine Ready Maple & Bourbon van Grate Goods. Dit is een lekkere zoete, maar krachtige pekel die het vlees nog malser en sappiger maakt.
Voor een kilo kiplollies gebruiken we ongeveer 200 ml pekel. Dit laten we een uurtje inwerken in het vlees.
Dan schuiven we het vel iets omhoog en kruiden het vlees royaal met de Grate Goods Pork & Poultry barbecue rub.
We bedekken het gekruide vlees weer netjes met het velletje en hangen de lollies in het drumstickrek.
The Bastard staat inmiddels op 140-150 graden ingesteld voor indirecte bereiding, dus met de platesetters en RVS roosters er in.
We strooien een handje cherrywood rookhoutsnippers op de hete kolen en plaatsen het rekje op het rvs rooster.
In de dikste kiplolly hebben we een HerQs probe geplaatst. deze zijn lekker dun en zo kunnen we de gering in de gaten houden.
Als de kerntemperatuur ca. 60 graden is lakken we alle lollies rondom met Blues Hog Smokey Mountain saus en hangen we ze weer terug in het rekje.
We laten de pootjes doorgaren naar een kerntemperatuur van 74 graden en halen ze uit de kamado.
Als we lekker droog en warm onder de heatstrip gaan zitten serveren we de lollies met wat frites en een lekker biertje. Zo werd een koude natte vrijdagavond gewoon weer beregezellig.
Tags
Featured products
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00