Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
234425362_1746379288889025_5750272239191206416_n-1

GEGRATINEERDE MOSSELEN

Eerst doen we 50 gram panko, een teen knoflook en 2 takjes rozemarijn in de keukenmachine en malen dit fijn. Hier voegen we 75 gram roomboter op kamertemperatuur bij en 30 gram geraspte kaas.

Eerst doen we 50 gram panko, een teen knoflook en 2 takjes rozemarijn in de keukenmachine en malen dit fijn. Hier voegen we 75 gram roomboter op kamertemperatuur bij en 30 gram geraspte kaas.

De mosselen spoelen we onder koud water en welke niet dicht gaan geven we een tikje, sluit hij nog steeds niet dan gooien we deze weg. In een grote pan doen we een bodem witte wijn en dit brengen we aan de kook. We doen de mosselen erbij en de deksel er op en koken zo gedurende 4 minuten. Schud de pan een paar keer om zonder te openen. Haal de deksel van de pan en laat de mosselen even uit dampen.

Verwijder de bovenkant van elke schelp en verdeel het panka mengsel over elke mossel en leg deze op het RVS rooster.

De Big Green Egg stoken we op naar 220 graden en dan plaatsen we de conveggtor en het rooster met de mosselen. Sluit de kamado met alle schuiven open, we willen zo veel mogelijk gratineren met warmte van boven.

Na een paar minuten zijn de mosselen voorzien van een krokant korstje.

Laat het nou komend weekend weer mooi weer worden..

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.