We kennen de rundershortribs langdurige low & slow sessies, maar dit is echt het andere uiterste. We kregen de vraag van een klant of wij dit konden leveren dus werden we benieuwd. We kennen de rundershortribs langdurige low & slow sessies, maar dit is echt het andere uiterste.
We kennen de rundershortribs langdurige low & slow sessies, maar dit is echt het andere uiterste. We kregen de vraag van een klant of wij dit konden leveren dus werden we benieuwd.
We hebben schortribs haaks op het bot laten zagen. Dit vlees heeft een prachtige vet marmering, maar is stug en zeker niet mals, vandaar de normale low & slow sessies. Maar met deze originele Korean marinade wordt het super mals.
Hoe je de marinade maakt vertellen we straks. Houd er rekening mee dat je minimaal 24 uur moet marineren om het vlees goed mals te krijgen. Om het vlees high & fast te grillen stoken we de Big Green Egg op tot net boven de 200 graden met het gietijzeren rooster er in.
We vegen de overtollige marinade van het vlees en leggen dit op het bloedhete rooster wat meteen voor een mooie sear zorgt. In een paar minuten grillen we de ribben rondom klaar. Gaat het te hard, dan kan je het rooster na het aangrillen hoger leggen.
Wees niet bang dat het te gaar wordt, het blijft super mals.
Om het gerecht echt af te maken hebben we Asian Slaw gemaakt, de pittigere Aziatische variant van de Amerikaanse coleslaw.
Uiteraard kan je de ribben eten met whatever you want, maar deze combi was wel super.
Al met al echt super om te maken en echt een heerlijk gerecht wat je zeker moet proberen.
Bereiding Koreaanse Barbecue Marinade:
- 80 ml Sojasaus
- 60 ml bruine suiker
- 2 eetlepels Mirin (wij namen Vinegar voor sushi als alternatief)
- 120 ml heel fijn geraspte witte ui
- 60 ml heel fijn geraspte nashi peer (wij gebruikten rode zoete appel als alternatief)
- 2 tl geperste knoflook
- 2 tl heel fijn geraspte gember
- 2 el water 1 el geroosterde sesamolie
- 1 tl zwarte peper
Dit alles hebben we goed door elkaar gemengd en in een vacuüm zak gedaan met het vlees, vacuüm getrokken en 24 uur in de koelkast gelegd.
Asian Slaw
- 360 ml fijngesneden groene- of Chinese kool reepjes.
- 360 ml fijngesneden rode kool reepjes
- 1 grote wortel in fijne reepjes gesneden
- 360 ml Taugé
- 1,5 lente ui diagonaal in plakjes gesneden
- 60 ml korianderblaadjes. Let op, hier houdt niet iedereen van
- 60 ml muntblaadjes
- Wat gefrituurde uitjes als garnering
Dressing:
- 1,5 el rijstazijn
- 1,5 el sojasaus
- 1 tl vissaus
- 1 el citroensap
- 1,5 el arachideolie
- 0,75 el suiker
- 0,25 tl rode chili vlokken
- 1 teentje knoflook
Doe alles in een jampotje, deksel er op en schudden maar.
Wees niet zuinig met de dressing op de salade.
Bestel hier je Korean Style shortribs
Tags
Reacties
-
Klopt inderdaad. Op dit moment hebben we daar nog geen zicht op helaas.
-
Fantastisch product, wat helaas niet vaak beschikbaar is. Komt dit snel weer in het assortiment?
Featured products
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00