Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
273180063_1866186163575003_6656879602750748240_n-1

DRY AGED WAARDS RUND COTE DE BOEUF

We hadden een mooie Dry Aged Cote de Boeuf van het Waards Rund klaargelegd en een uurtje op kamertemperatuur laten komen. Hij is mooi vet en om te voorkomen dat de steak hierop scheurt tijdens de bereiding doe ik vaak een slagerstouwtje om de steak. We besprenkelen hem met Jack Daniels Tennessee Honey Whiskey en bestrooien de steak met Kosmos Q Honey Killer Bee.

We hadden een mooie Dry Aged Cote de Boeuf van het Waards Rund klaargelegd en een uurtje op kamertemperatuur laten komen.
Hij is mooi vet en om te voorkomen dat de steak hierop scheurt tijdens de bereiding doe ik vaak een slagerstouwtje om de steak.

We besprenkelen hem met Jack Daniels Tennessee Honey Whiskey en bestrooien de steak met Kosmos Q Honey Killer Bee. We gaan dus voor een mooie lichte zoete korst.

De Big Green Egg richten we als volgt in:

Onderin het gietijzeren rooster (dan is deze straks snel op temperatuur). Direct daarop de convEGGtor met lekbakje en daarop het RVS rooster.

Temperatuur stellen we in op ca. 130 graden. Dit luistert niet nauw, maar we willen hem niet te hoog hebben. We plaatsen de Meater+, stellen de kerntemperatuur in op 50 graden en leggen de Cote de Boeuf in de Big Green Egg.

Ondertussen hebben we de MiniMax opgestookt en de Potato cooker gevuld met krieltjes die we heel even voorgekookt hebben, een gesnipperd uitje, wat knoflook, olie, tijm, provençaalse kruiden en rozemarijn.

Deze laten we lekker pruttelen.

Als de Cote de Boeuf 50 graden kerntemperatuur is halen we hem van het rooster, verwijderen het RVS en de convEGGtor en zetten alle luchtschuiven open.

De temperatuur stijgt nu snel en het al warme gietijzeren rooster is in no-time heet. Hierop grillen we de Cote de Boeuf aan beide zijden heel even af voor een beetje korst en grillmarks. Dit is zo kort dat het nauwelijks effect heeft op de garing van de dikke Cote de Boeuf.

We leggen de Cote du Boeuf een kleine 10 minuten onder folie weg om te rusten op een warme plek. Hij gaart hier nog iets door, doe de folie niet te strak.

Dan leggen we wat kruidenboter op het vlees en als dit al licht smelt verdelen we dit mooi met een kwastje.  Plakken snijden en klaar. Het vlees heeft met deze bereiding een mooie egale garing.

Super simpel, maar BY FAR één van de lekkerste stukken vlees voor in je Kamado.

Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal personen: 1.100 gram = 3 personen

Ingredienten:
Dry Aged Cote de Boeuf 1.100 gr.
Jack Daniels Tennessee Honey Whiskey
Kosmos Q Honey Killer Bee Rub
 
 

 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.