Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
106474262_1422571651269792_5499138045658795508_o

CHAUMES & CHUTNEY JALAPENA CEDDAR BURGER

We kiezen voor Chaumes kaas (Vacherin Mont d’Or had ook een optie geweest) en JC burgers (WAARDSE JALAPEÑO CHEDDAR HAMBURGERS).

We kiezen voor Chaumes kaas (Vacherin Mont d’Or had ook een optie geweest) en JC burgers (WAARDSE JALAPEÑO CHEDDAR HAMBURGERS).

Allereerst maken we de chutney die jullie nog kennen van onze burgerwrap:

Eerst snipperen we 2 kleine rode uien en laten deze lekker sudderen in royaal olijfolie op een middenhoog vuur. Hiervoor zetten we de Dutch Oven direct op de platesetter. We voegen een klein pepertje toe, fijn gesneden en zonder zaadjes en laten dit lekker doorsudderen tot de ui mooi zacht is. Dan voegen we bruine suiker toe en roeren we goed door. Als de suiker een beetje begint te carameliseren voegen we de frambozen balsamicocreme toe. Dit zorgt voor een zuurtje maar de frambozensmaak is ook sterk aanwezig, zeker als we het een klein beetje laten inkoken. Dan voegen we de tomatenblokjes toe en laten het geheel lekker doorsudderen tot het meer één geheel wordt en mooi stroperig.

Ondertussen snijden we een kruis in de korst van de kaas, pakken het houten bakje in aluminiumfolie in, steken wat knoflooktenen in de kaas en schenken er wat witte wijn bij.

Deze plaatsen we nu direct op de platesetter, hierboven plaatsen we het rooster en de chutney plaatsen we hierop.

Dit geheel laten we allemaal 20 minuten smelten en sudderen op 180 graden.

Dan zetten we deze 2 even weg en we grillen het spek en de broodjes. Laat de kaas niet te veel afkoelen.

Nu is het de beurt aan de burgers. We hebben 2 JC burgers gehalveerd en geplet om een nog mooiere verdeling van de smaken te krijgen.

Terwijl we de burgers grillen plaatsen we de kaas er bij om nog wat zachter te worden, en als de burgers gedraaid zijn schenken we met een lepel kaas op elke burger.

Tijd om te gaan bouwen.

Op het broodje brengen we een laag chutney aan, dan de eerste burger. Hierop weer wat chutney en de 2e burger. Daarop 1 plakje augurk voor een extra zuurtje en wat spek. Kapje er op en klaar.

Het is wel even werk, maar zo bouw je ook wel een KICK ASS burger.

www.BEEFEXCLUSIEF.nl - GOOD FRIENDS, GOOD FOOD, GOOD TIMES!

Bestel hier je JC burgers: https://www.beefexclusief.nl/waardse-jalapeno-cheddar...

Ingrediënten chutney voor 2 burgers:

• 2 kleine rode uien (of 1 grote) versnipperd

• 1 kleine rode peper versnipperd

• 1 vleestomaat in blokjes

• olijfolie om in te bakken

• 3 el bruine basterdsuiker

• 75 ml frambozen balsamicocreme

2 JC burgers

Spek

Broodjes

1 bakje Chaumes

Sla

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.