Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
379386723_737473335061167_840523453713848083_n

Campfire Chicken in a birdcage

Hoe gaaf is het om als een pionier je eten te bereiden boven een vuur in het bos? Heel gaaf, dus zijn we weer ‘on tour' geweest. Op Tro Do Way Camping in het hart van de Belgische Ardennen vonden we een mooie locatie voor het campertje midden op een open plek in het bos. Terwijl de eekhoorns om ons heen door de bomen rennen. Halen wij wat stenen uit de beek en plaatsen de Finnwerk vuurschaal.

Hoe gaaf is het om als een pionier je eten te bereiden boven een vuur in het bos? Heel gaaf, dus zijn we weer ‘on tour' geweest.
Op Tro Do Way Camping in het hart van de Belgische Ardennen vonden we een mooie locatie voor het campertje midden op een open plek in het bos.
Terwijl de eekhoorns om ons heen door de bomen rennen. Halen wij wat stenen uit de beek en plaatsen de Finnwerk vuurschaal.
Verder hebben we een uitgebreid Petromax assortiment meegenomen waaronder de Tri Pod, Potato cooker, Grilmand Gevogelte, Pannendrager, Stormlantaarn etc.
We stoken het vuurtje op in de vuurschaal, stellen de houten werktafel op en gaan even genieten van een biertje terwijl we luisteren naar de beek en de vogels.
Tijd om aan de slag te gaan. We maken eerst een salieboter door een handje verse saliebaadjes fijn te snipperen en deze met de rasp van 1 citroenschil te mengen door een pakje roomboter.
We pakken de kip en maken wat snedes in de huid en schuiven hier klonten van de boter tussen het vel en het vlees. De rest van de boter doen we in de holte van de kip.
 
We pakken wat pure Liqor 43 en vullen een injector. We spuiten een klein beetje in de borst en dikke delen van de kip om deze extra sappig te houden.
Dan kruiden we de kip rondom royaal met ‘Pork & Poultry rub van
Grate Goods. We knopen de kip zo goed mogelijk dicht met een slagerstouwtje en plaatsen deze in de vogelkooi en we plaatsen nog even een thermometer in de kip.
De tri pod gaat boven het vuur en hier hangen we de kip aan. De 'grillmand gevogelte’ zoals de vogelkooi officieel heet is rondom voorzien van ogen, zo kunnen we de kip steeds draaien aan je haak.
Houd rekening met een bereiding van een uur of 2, het is tenslotte geen gesloten ketel, maar een open vuurtje.
 
We hangen nog wat prei aan de tri pod om zacht en zoet te laten worden.
We vullen de Petromax potato cooker met voorgekookte krieltjes, stukken ui, wat gesnipperde knoflooktenen, rozemarijn, paprikapoeder, braaisalt en wat olijfolie. Na een uurtje hangen we deze ook aan de tripod en laten deze lekker pruttelen.
Als de schemering invalt zitten we heerlijk bij ons kampvuur met een drankje terwijl de vetdruppels van de kip in het vuur vallen en opvlammen.
De vogelkooi blijven we regelmatig van oog naar oog draaien voor een gelijkmatige garing.
We hangen ook nog een geschilde ananas aan de tripod om wat voor te warmen.
Na een uurtje of 2 is de kip klaar en eten we de sappige kip met de krieltjes .
We plaatsen de pannendrager met daarop een rooster, snijden de ananas in stukken, bestrooien deze rondom met Don Marcos Sugar & Spice rub en grillen deze boven het vuur op het rooster als dessert.
En zo bleef het nog lang gezellig..

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.