Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
402221127_770763331732167_4269931327471304599_n

Broodje Spitgegrilde Oosterse Duroc secreto met Thai-ger Style Sauce

We stoken de Bastard goed op naar 200 graden en bakken een paar pitabroodjes op het RVS rooster. Het is inmiddels al vroeg donker dus hebben we de Petromax HK 500 er bij gezet voor goed licht. Dan verwijderen we het Multilevel Cooking System uit de Bastard en stoken deze verder op naar 240 graden.

Voor dit gerecht hebben we de Secreto uit onze aanbieding gepakt. Hoewel het Duroc varken een mooie marmering heeft is het natuurlijk niet hetzelfde als een Iberico secreto, maar voor minder dan de helft van de prijs heb je een heerlijke secreto voor dit gerecht.

Eerst snijden we de grote stukken vet er af. Er zit voldoende marmering in het vlees en straks gaan we kleine stukken snijden en dan wil je geen vetklonten in je broodje.

Dan kruiden we het vlees royaal met Angus & Oink Thai Seasoning uit de ‘Rub Me’ serie. Een lekker pittige rub.

We rijgen de stukken vlees zigzaggend aan de Tramontina Churrasco Vorkspies / Skewer FCS en laten de kruiden intrekken.

We stoken de Bastard goed op naar 200 graden en bakken een paar pitabroodjes op het RVS rooster.

Het is inmiddels al vroeg donker dus hebben we de Petromax HK 500 er bij gezet voor goed licht.

Dan verwijderen we het Multilevel Cooking System uit de Bastard en stoken deze verder op naar 240 graden.

De spies leggen we op het glasfiber, dan gaat de deksel dicht (en doven de vlammen).

Het vet begint lekker te smelten en als we de spies draaien laten we de deksel even open staan om de vlammen even het vlees te laten raken.

Zo ontstaat een heerlijke crust. De deksel gaat weer dicht en we garen nog even verder.

De spies halen we uit de kamado en we snijden reepjes van het vlees 'churrasco style’.

Ondertussen snijden we de pitabroodjes open en vullen deze met reepjes ijsbergsla, vlees, zoete rode paprika, lente uitjes, taugé, geroosterde sesamzaadjes.

Dan schenken we er nog Angus & Oink Thai-ger Style Sauce over.

We serveren de broodjes op de Baas Boards snijplank.

Leuk, makkelijk en eenvoudig om te maken boven vuur of gewoon in je kamado. Leuk om te presenteren als Oosters ’streetfood’ maar belangrijker, gewoon super lekker.

Bestel hier je Duroc Secreto

Bestel hier je Churrasco vleesspies

Bestel hier je A&O Rub

Bestel hier je A&O: Sauce

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.