Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
black-angus-t-bone

BLACK ANGUS T-BONE STEAK

BLACK ANGUS GRAIN FED T-BONE STEAK SWEET HOME ALABAMA "Where the skies are so blue. Sweet home Alabama. Lord, I'm coming home to you." Man, het was weer raak in ‘The Seventh Heaven Pit’: 900 gram Pure Black Angus T-bone met gepofte aardappel en op hout gerookte asperges met spek. Damn, life’s good!

De pof aardappelen hebben we gewoon in folie een uurtje onderin gelegd naast de kolen. De groene asperges hebben we omwikkeld met Hollands Varken ontbijtspek (nieuw in ons assortiment) en met de cederhouten rookplank op een klein vuur gelegd. En, geïnspireerd door het Smokey Goodness BBQ boek, hebben we een knoflook bol 1 centimeter onder de top afgesneden en deze besprenkeld met olijfolie, zout en zwarte peper. Daarna ingepakt in de folie en laten poffen tot deze zacht aanvoelde.

De T-Bone, inmiddels op kamertemperatuur gekomen, droog gedept en gekruid met peper en zeezout.

Een T-bone bestaat voor de ene kant uit een malse entrecote en aan de andere kant van het bot uit de boterzachte ossenhaas. Deze graangevoerde Black Angus T-bone had een schitterende vetrand die deels smelt tijdens het grillen en een heerlijke smaak afgeeft aan het vlees.
Na op beide zijden vol op het vuur direct gegrild te hebben, hebben we hem indirect gelegd om te garen tot 48 graden. Daarna op de plank gelegd en ingewreven met de pulp van de gepofte knoflook. (knijp onder het wrijven een beetje in de knoflook).
Daarna rustig op de plank laten rusten onder alufolie terwijl hij door gaart tot ruim 52 graden. (of later van het vuur halen als je niet van medium rare houdt)

De zoetige geur van het rookhout in combinatie met het spek en de pure grill-dampen van de T-Bone maakte het wachten wel heel erg moeilijk.
De aardappel uitgepakt en gevuld met zure room.
Asperges ernaast en daarbij de sappige dikke T-bone!

"Sipping whiskey out the bottle, not thinking 'bout tomorrow
Singing Sweet Home Alabama all summer long"

www.beefexclusief.nl

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.