

Voor het authentieke gevoel zijn we voor dit recept naar Bertogne in de Belgische Ardennen getrokken.
In het bos van camping TroDoWay treffen we een geweldige kleurige herfstsfeer en door alle gevallen regen een flinke stromende beek.
We gebruiken voor dit recept Leffe Bruin een authentiek abdijbier naar een traditioneel recept uit de abdij van Leffe met een smaak van Vanille en kruidnagel past dit perfect bij dit recept en Stoofvlees van het Waards Rund.
Eerst stoken we een lekker vuurtje op , deppen daarna het vlees een beetje droog, kruiden het met Zeeuwsche Zoute Chili zout en bestrooien het met bloem.
In de Dutch Oven doen we een goede klont boter en als die lekker bruist doen we het vlees er in.
Hij is goed heet dus lekker doorroeren, pas op voor je handen boven het hete vuur.
In de rand van de Finnwerk vuurschaal hebben we een ring leistenen gelegd die we uit de beek gevist hebben, deze houden de warmte lekker vast en houden temperatuur zo ook iets constanter.
Na een paar minuten hangen we de DO iets hoger.
We voegen de kruidnagel, laurierblaadjes (tip: steek de kruidnagels in de laurierbladeren, dan vind je ze gemakkelijk terug) en 1 theelepel mosterd toe.
Gieten hier het bier en bouillon overheen. Het vlees dient net onder de staan (vul eventueel aan met bier).
Dan smeren we twee plakken ontbijtkoek met de overige mosterd en leg ze met de mosterd-kant naar beneden op het vlees.
Deksel er op en nu zachtjes laten pruttelen gedurende minimaal 3 uur. Hou je vuurtje in de gaten, het moet nu klein zijn maar uiteraard wel blijven branden.
De stoofpot moet zachtjes pruttelen, niet koken.
Roer regelmatig even om.
Na al dat harde werken gaan we nu eerst zelf een La Chouffe Bok drinken bij het vuurtje.
We wilden graag Belgische frieten bij ons stoofvlees dus hebben we een Petromax FT 9 gevuld met zonnebloem olie, deze op de Foker brander verhit tot 175 graden. (Gemeten door een probe van de HerQs Easy BBQ pro in de olie te laten zakken) en hierin bakken we frieten.
Belgischer konden we het hier midden in het bos niet maken.
Als de stoof na 3 a 4 uur klaar is serveren we deze op een Baas Boards plank met de frieten en wat rode kool bij het vuurtje.
Ingrediënten
• 2x 500 gram runder stoofvlees.
• 30 gram roomboter
• 2 uien, in halve ringen
• 3 kruidnagels
• 2-3 gedroogde laurierblaadjes
• 2 flinke theelepels dyon mosterd
• 2 plakken ontbijtkoek
• 1 a 2 flesje Leffe Bruin (tot het vlees onderstaat)
• 250 ml rundervlees bouillon
• peper en zout
• bloem
Reacties
-
Stoofpotje
Featured products
Waards rund ( Rubia Gallega) Waards rund - Stoofvlees
€9,90
Petromax Petromax - Driepoot
€74,90
€89,90
€99,90
Zeeuwsche Zoute Zeeuwsche Zoute Chili
€9,95
€158,50