Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)

Waards varken - Schnitzel gepaneerd - bovenbil

Omschrijving

BEEFEXCLUSIEF SCHLEMMER SCHNITZEL

Het is weer schnitzeltijd en we vonden een mooi recept van Rudolph van Veen op 24 kitchen.
Uiteraard maken wij deze wel gewoon op de Big Green Egg.
De SCHLEMMER SCHNITZEL! Schlemmer zou staan voor smulpaap, nou dat komt goed van pas.

Om te beginnen snijden we de ui, paddestoelen en de knoflook. Dan schillen we de winterpeen en snijden deze in blokjes.
Het blijft natuurlijk outdoorcooking dus het mag allemaal best lekker grof.

We stoken de Big Green Egg goed op en plaatsen de Duch Oven er in. Als deze goed op temperatuur is doen we er wat olie in en de ui, gehakt en knoflook. Dit braden we even aan dan gaan de paddestoelen er bij en de winterpeen.
We malen er wat chili flakes over en weer even lekker doorbraden, dan gaan de tomaten erbij. Wij kozen voor een blik ontvelde POMODORI tomaten die we grof in stukken hebben gesneden.
Zonder wijn kan het natuurlijk geen dag worden dus schenken we royaal witte wijn erbij en voegen nog wat zout toe.
Het is een mooi los recept, dus je kan met de vulling variëren zoveel je wilt.

We doen de Big Green Egg dicht en laten de saus lekker door pruttelen, af en toe even door roeren.

Als de saus wat ingekookt is en de peen mooi beetgaar halen we de Dutch Oven er uit en zetten deze weg met de deksel er op.

Dan plaatsen we de 2 skillets ofwel gietijzeren pannetjes op het rooster. Als deze goed warm zijn gieten we hier royaal olijfolie in.
We malen nog wat chili flakes over de gepaneerde schnitzels en drukken dit wat aan. Dan gaan de schnitzels in de pannetjes. 
Als beide kanten een mooi kleurtje hebben halen we de skillets er uit en scheppen wat uitgelekte saus over de schnitzels. Wees weer niet te zuinig.
Ondertussen plaatsen we alvast de platesetter (conveggtor) en brengen de BGE weer richting de 180-200 gr. We leggen per schnitzel 2 plakken jonge Goudse kaas op de saus en plaatsen de skillets terug.

In de winkel hebben we schitterende rooster verhogers (eggspander), die waren we helaas even vergeten mee te nemen. Maar met wat improvisatie kunnen we de schnitzels toch mooi boven elkaar plaatsen.

We laten de schnitzels 10 minuten liggen tot de kaas mooi gesmolten is, halen de skillets er uit en strooien er wat fijngesneden peterselie over.
De Schlemmer Schnitzel eten wij direct uit het pannetje, eventueel kan je er nog wat aardappelen bij maken.

www.BEEFEXCUSIEF.nl - Good Friends, Good Food, Good Times!

Ingrediënten:

2 Gepaneerde Schnitzels
• 1 ui
• 250 g champignons en/of cantarellen
• 1 winterpeen
• 100 g rundergehakt
• 400 g tomatenblokjes
• 100 ml witte wijn
• olijfolie om in te bakken
• 4 plakken jonge kaas

 

UBUNGSSCHNITZEL MIT FLAMBIERTE PILZEN UND ZWIEBEL.

Zo de feestdagen liggen weer achter ons en we horen overal ineens enthousiaste verhalen over sneeuwhoogtes in de Alpen.
De komende weken gaat Nederland weer massaal op de wintersport en dus aan de schnitzel.
Natuurlijk moet je nooit ongeoefend op wintersport gaan vanwege het risico op blessures.
Dus leveren wij mooie grote schnitzels van het Waards varken om alvast te trainen. Misschien een half litertje bier erbij?

Bestel hier je originele wintersport trainingsschnitzel: 

HEUTE IST SCHNITZELTAG!

Zigeunerschnitzel met zelfgemaakte zigeunersaus
 
Wie kent ze niet, die schnitzels in een Duits- of Oostenrijks dorpsrestaurant? Ze zijn echt super. Niet zo’n zuinig lapje wat je normaal in Nederland koopt, maar een echte Schnitzel.
Mooi dun en zo groot dat hij niet op je bord past, geserveerd met citroen en een ruime hoeveelheid zigeuner- of Jägersaus.
 
DE ECHTE SCHNITZEL, WIJ HEBBEN HEM NU!

En hebben ze uiteraard eerst zelf klaargemaakt om te proeven. Onze schnitzels komen van ons WAARDS VARKEN. Mooi gepaneerd, 350 gram en ca. 35 cm groot. Waards Varken is een KDV varken, dit staat voor Keten Duurzaam Varkensvlees.
 
http://www.beefexclusief.nl/waards-varken-schnitzel-gepaneerd.html?id=80188262&quantity=8
 
2 Schnitzels in 1 pan ga je niet redden, dus of 2 flinke pannen gebruiken of om de beurt bakken. Ze zijn tenslotte zo klaar.
 
Na even Googlen vonden we voor de saus zo'n mooi recept bij ‘demandiekokenkan.nl’ dat we deze maar meteen vrijwel 1:1 zijn gaan maken.
 
Zigeunersaus:
1 rode paprika grof gehakt
1 groene paprika grof gehakt
1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
3 zoetzure augurken in plakjes
2 tenen knoflook, geplet en fijngesneden
1 sjalotje
75 gram champignons grof gehakt
1/2 groentebouillonblokje
250 ml kokend water
1 blikje tomatenpuree a 70 gram
5 el ketchup
1/2 rode peper in ringetjes
Appelazijn
1 theelepel maizena
 
Voor de schnitzels:
2 WAARDS VARKEN SCHNITZELS
Grote klont roomboter (60 gram)
Zout
Peper
Olijfolie
 
De saus:
Hak de paprika’s grof, snijd de knoflook, peper en augurk in plakjes en snijd de champignons. Zet een koekenpan op hoog vuur en voeg een eetlepel olijfolie toe. Bak voor circa 4 minuten. Voeg daarna de gerookte paprikapoeder toe en een scheutje appelazijn. Roer door en voeg de tomatenpuree toe. Bak een minuut mee en roer door.
 
Verkruimel het bouillonblokje en voeg 250 ml water toe. Zet het vuur middelhoog. Breng de saus aan de kook, voeg de ketchup toe en roer door. Zet het vuur laag. Laat nu 5 minuten zachtjes doorkoken.
Doe een theelepel maizena in een bakje met een scheutje water. Roer door en voeg toe aan de saus. Laat de saus nog circa vijf minuten indikken. Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Je saus is klaar.
 
Voor de schnitzels:
Laat de schnitzels op kamertemperatuur komen.
Bak de schnitzels 2 minuten en draai ze om. Houd de pan een beetje schuin en besprenkel met een lepel de bovenzijde van de schnitzels met het boter uit de pan. Te weinig boter? Voeg dan een eetlepel olijfolie toe aan de pan en doe het daarmee. Bak weer 2 minuten en draai ze wederom om. Besprenkel wederom met het vet uit de pan. Bak nog één minuut (nu zouden dunne schnitzels wel gaar moeten zijn) en laat de schnitzels uitlekken op een bord met wat keukenpapier er op. Serveer met een partje citroen en de saus.
 

Allergenen informatie  

Gluten
Kan bevatten
Soja
Kan bevatten
Melkeiwit
Kan bevatten
Ei
Bevat niet
Vis
Bevat niet
Schaaldieren
Bevat niet
Pinda
Bevat niet
Noten
Bevat niet
Selderij
Bevat niet
Mosterd
Bevat niet
Sesam
Bevat niet
Zwaveldioxide en sulfieten
Bevat niet
Lupine
Bevat niet
Weekdieren
Bevat niet
Overige Allergenen informatie
Tarwe
Kan bevatten
Lactose
Kan bevatten
Koriander
Kan bevatten
Mais
Kan bevatten
Varkensvlees
Kan bevatten
Rogge
Bevat niet
Gerst
Bevat niet
Haver
Bevat niet
Spelt
Bevat niet
Kamut
Bevat niet
Amandelen
Bevat niet
Hazelnoten
Bevat niet
Walnoten
Bevat niet
Cashewnoten
Bevat niet
Pecannoten
Bevat niet
Paranoten
Bevat niet
Pistachenoten
Bevat niet
Macadamianoten
Bevat niet
Cacao
Bevat niet
Glutamaat
Bevat niet
Kip
Bevat niet
Peulvruchten
Bevat niet
Rundvlees
Bevat niet
Wortel
Bevat niet

Waards varken - Schnitzel gepaneerd - bovenbil

Productformulier

BEEFEXCLUSIEF SCHLEMMER SCHNITZEL Het is weer schnitzeltijd en we vonden een mooi recept van Rudolph van Veen op 24 kitchen.Uiteraard maken wij... Lees meer

€4,75

Afhalen in onze winkel

Nog 30 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    • Deskundig advies in de gezelligste BBQ Shop
    • De (keramische) BBQ Specialist
    • Sfeervolle professionele workshopruimte
    • On- & offlineslager
      Heb je een vraag over dit product?

      Ons Beef Exclusief team helpt je graag verder! Klantenservice

      Stuur ons een berichtje!

      Bezoek onze showroomBezoek onze showroom

      Beef Exclusief
      Bredeweg 126
      2761KB Zevenhuizen
      Nederland
      Bekijk openingstijden

      Omschrijving

      BEEFEXCLUSIEF SCHLEMMER SCHNITZEL

      Het is weer schnitzeltijd en we vonden een mooi recept van Rudolph van Veen op 24 kitchen.
      Uiteraard maken wij deze wel gewoon op de Big Green Egg.
      De SCHLEMMER SCHNITZEL! Schlemmer zou staan voor smulpaap, nou dat komt goed van pas.

      Om te beginnen snijden we de ui, paddestoelen en de knoflook. Dan schillen we de winterpeen en snijden deze in blokjes.
      Het blijft natuurlijk outdoorcooking dus het mag allemaal best lekker grof.

      We stoken de Big Green Egg goed op en plaatsen de Duch Oven er in. Als deze goed op temperatuur is doen we er wat olie in en de ui, gehakt en knoflook. Dit braden we even aan dan gaan de paddestoelen er bij en de winterpeen.
      We malen er wat chili flakes over en weer even lekker doorbraden, dan gaan de tomaten erbij. Wij kozen voor een blik ontvelde POMODORI tomaten die we grof in stukken hebben gesneden.
      Zonder wijn kan het natuurlijk geen dag worden dus schenken we royaal witte wijn erbij en voegen nog wat zout toe.
      Het is een mooi los recept, dus je kan met de vulling variëren zoveel je wilt.

      We doen de Big Green Egg dicht en laten de saus lekker door pruttelen, af en toe even door roeren.

      Als de saus wat ingekookt is en de peen mooi beetgaar halen we de Dutch Oven er uit en zetten deze weg met de deksel er op.

      Dan plaatsen we de 2 skillets ofwel gietijzeren pannetjes op het rooster. Als deze goed warm zijn gieten we hier royaal olijfolie in.
      We malen nog wat chili flakes over de gepaneerde schnitzels en drukken dit wat aan. Dan gaan de schnitzels in de pannetjes. 
      Als beide kanten een mooi kleurtje hebben halen we de skillets er uit en scheppen wat uitgelekte saus over de schnitzels. Wees weer niet te zuinig.
      Ondertussen plaatsen we alvast de platesetter (conveggtor) en brengen de BGE weer richting de 180-200 gr. We leggen per schnitzel 2 plakken jonge Goudse kaas op de saus en plaatsen de skillets terug.

      In de winkel hebben we schitterende rooster verhogers (eggspander), die waren we helaas even vergeten mee te nemen. Maar met wat improvisatie kunnen we de schnitzels toch mooi boven elkaar plaatsen.

      We laten de schnitzels 10 minuten liggen tot de kaas mooi gesmolten is, halen de skillets er uit en strooien er wat fijngesneden peterselie over.
      De Schlemmer Schnitzel eten wij direct uit het pannetje, eventueel kan je er nog wat aardappelen bij maken.

      www.BEEFEXCUSIEF.nl - Good Friends, Good Food, Good Times!

      Ingrediënten:

      2 Gepaneerde Schnitzels
      • 1 ui
      • 250 g champignons en/of cantarellen
      • 1 winterpeen
      • 100 g rundergehakt
      • 400 g tomatenblokjes
      • 100 ml witte wijn
      • olijfolie om in te bakken
      • 4 plakken jonge kaas

       

      UBUNGSSCHNITZEL MIT FLAMBIERTE PILZEN UND ZWIEBEL.

      Zo de feestdagen liggen weer achter ons en we horen overal ineens enthousiaste verhalen over sneeuwhoogtes in de Alpen.
      De komende weken gaat Nederland weer massaal op de wintersport en dus aan de schnitzel.
      Natuurlijk moet je nooit ongeoefend op wintersport gaan vanwege het risico op blessures.
      Dus leveren wij mooie grote schnitzels van het Waards varken om alvast te trainen. Misschien een half litertje bier erbij?

      Bestel hier je originele wintersport trainingsschnitzel: 

      HEUTE IST SCHNITZELTAG!

      Zigeunerschnitzel met zelfgemaakte zigeunersaus
       
      Wie kent ze niet, die schnitzels in een Duits- of Oostenrijks dorpsrestaurant? Ze zijn echt super. Niet zo’n zuinig lapje wat je normaal in Nederland koopt, maar een echte Schnitzel.
      Mooi dun en zo groot dat hij niet op je bord past, geserveerd met citroen en een ruime hoeveelheid zigeuner- of Jägersaus.
       
      DE ECHTE SCHNITZEL, WIJ HEBBEN HEM NU!

      En hebben ze uiteraard eerst zelf klaargemaakt om te proeven. Onze schnitzels komen van ons WAARDS VARKEN. Mooi gepaneerd, 350 gram en ca. 35 cm groot. Waards Varken is een KDV varken, dit staat voor Keten Duurzaam Varkensvlees.
       
      http://www.beefexclusief.nl/waards-varken-schnitzel-gepaneerd.html?id=80188262&quantity=8
       
      2 Schnitzels in 1 pan ga je niet redden, dus of 2 flinke pannen gebruiken of om de beurt bakken. Ze zijn tenslotte zo klaar.
       
      Na even Googlen vonden we voor de saus zo'n mooi recept bij ‘demandiekokenkan.nl’ dat we deze maar meteen vrijwel 1:1 zijn gaan maken.
       
      Zigeunersaus:
      1 rode paprika grof gehakt
      1 groene paprika grof gehakt
      1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
      3 zoetzure augurken in plakjes
      2 tenen knoflook, geplet en fijngesneden
      1 sjalotje
      75 gram champignons grof gehakt
      1/2 groentebouillonblokje
      250 ml kokend water
      1 blikje tomatenpuree a 70 gram
      5 el ketchup
      1/2 rode peper in ringetjes
      Appelazijn
      1 theelepel maizena
       
      Voor de schnitzels:
      2 WAARDS VARKEN SCHNITZELS
      Grote klont roomboter (60 gram)
      Zout
      Peper
      Olijfolie
       
      De saus:
      Hak de paprika’s grof, snijd de knoflook, peper en augurk in plakjes en snijd de champignons. Zet een koekenpan op hoog vuur en voeg een eetlepel olijfolie toe. Bak voor circa 4 minuten. Voeg daarna de gerookte paprikapoeder toe en een scheutje appelazijn. Roer door en voeg de tomatenpuree toe. Bak een minuut mee en roer door.
       
      Verkruimel het bouillonblokje en voeg 250 ml water toe. Zet het vuur middelhoog. Breng de saus aan de kook, voeg de ketchup toe en roer door. Zet het vuur laag. Laat nu 5 minuten zachtjes doorkoken.
      Doe een theelepel maizena in een bakje met een scheutje water. Roer door en voeg toe aan de saus. Laat de saus nog circa vijf minuten indikken. Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Je saus is klaar.
       
      Voor de schnitzels:
      Laat de schnitzels op kamertemperatuur komen.
      Bak de schnitzels 2 minuten en draai ze om. Houd de pan een beetje schuin en besprenkel met een lepel de bovenzijde van de schnitzels met het boter uit de pan. Te weinig boter? Voeg dan een eetlepel olijfolie toe aan de pan en doe het daarmee. Bak weer 2 minuten en draai ze wederom om. Besprenkel wederom met het vet uit de pan. Bak nog één minuut (nu zouden dunne schnitzels wel gaar moeten zijn) en laat de schnitzels uitlekken op een bord met wat keukenpapier er op. Serveer met een partje citroen en de saus.
       

      Allergenen informatie  

      Gluten
      Kan bevatten
      Soja
      Kan bevatten
      Melkeiwit
      Kan bevatten
      Ei
      Bevat niet
      Vis
      Bevat niet
      Schaaldieren
      Bevat niet
      Pinda
      Bevat niet
      Noten
      Bevat niet
      Selderij
      Bevat niet
      Mosterd
      Bevat niet
      Sesam
      Bevat niet
      Zwaveldioxide en sulfieten
      Bevat niet
      Lupine
      Bevat niet
      Weekdieren
      Bevat niet
      Overige Allergenen informatie
      Tarwe
      Kan bevatten
      Lactose
      Kan bevatten
      Koriander
      Kan bevatten
      Mais
      Kan bevatten
      Varkensvlees
      Kan bevatten
      Rogge
      Bevat niet
      Gerst
      Bevat niet
      Haver
      Bevat niet
      Spelt
      Bevat niet
      Kamut
      Bevat niet
      Amandelen
      Bevat niet
      Hazelnoten
      Bevat niet
      Walnoten
      Bevat niet
      Cashewnoten
      Bevat niet
      Pecannoten
      Bevat niet
      Paranoten
      Bevat niet
      Pistachenoten
      Bevat niet
      Macadamianoten
      Bevat niet
      Cacao
      Bevat niet
      Glutamaat
      Bevat niet
      Kip
      Bevat niet
      Peulvruchten
      Bevat niet
      Rundvlees
      Bevat niet
      Wortel
      Bevat niet

      Wat klanten zeggen over Waards varken - Schnitzel gepaneerd - bovenbil

      Waards varken - Schnitzel gepaneerd - bovenbil

      Waards varken - Schnitzel gepaneerd - bovenbil

      5.0 van de 5 sterren

      16 hebben dit product beoordeeld

        Reviews

        Gebaseerd op 16 reviews Schrijf een review

      Recent bekeken

      Footer image

      © 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

      • American Express
      • Apple Pay
      • Google Pay
      • iDEAL
      • Maestro
      • Mastercard
      • Shop Pay
      • Union Pay
      • Visa

      Login

      Wachtwoord vergeten?

      Heb je nog geen account?
      Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.